Güney Kıbrıs’ta meydana gelen çeşitli polisiye olayla bugün de basında yer aldı.

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta spor camiasında yaşanan cinsel taciz olaylarıyla ilgili şikayetlere bir yenisinin daha eklendiğini, bu seferki olayın siyaset dünyasından olduğunu yazdı.

Gazete, bir kadının, polise giderek bir siyasetçinin özellikle eski Avrupa Parlamentosu üyesi olan bir kişinin, birkaç yıl önce 24 yaşındayken kendisine cinsel tacizde bulunduğunu şikayet ettiğini, bu şikayetin bomba etkisi yarattığını yazdı.

Gazete bu şikayeti araştırmakla yükümlü olan polisin, ilgili ifadeleri almaya başladığını belirtti.

Gazete olayda adı geçen siyasetçinin bugün dokunulmazlığının bulunmadığını, o nedenle ifadeye çağrılabileceğini de yazdı.

İNTERNET ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK

Öte yandan Alithia gazetesi Baf polisinin internet üzerinden yapılan 21 bin Euro değerindeki dolandırıcılık olayını araştırdığını yazdı.

Gazete olayın, Güney Kıbrıs’ta ikamet eden İngiliz taşımacılık şirketi müdürünün, Aralık 2020’de, 21 bin Euro’yu İngiltere’deki şirkete gönderdiğini ancak paranın şirkete değil başka kişilerin eline geçtiği şeklindeki şikayetinin ardından ortaya çıktığını belirtti.

ATEŞ AÇMA

Alithia gazetesi bir başka haberinde ise Limasol’a bağlı bir köyde, 62 yaşındaki bir kişinin, sahibi tarafından gezdirilirken ağılına giren bir köpeğe ateş açtığını yazdı.

Habere göre 62 yaşındaki kişi yasa dışı silah bulundurmak ve köpeğe zarar vermek suçundan tutuklandı.