Cumhutiyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa Birliği’nin (AB) Kıbrıslı Türkler için onayladığı 31,6 milyon Euro’luk yardım paketine değindi ve “Bu rakam pandemi hiç yaşanmasaydı da böyle olacaktı. Pandemiden Avrupa'daki tüm ekonomiler etkilenirken bizim etkilenmediğimiz varsayımı kabul edilemez” dedi. 

Doğru zeminde doğru diyaloğu geliştirmek ve AB’ye bizi görmezden gelemeyeceğini anlatmak zorunda olduğumuza vurgu yapan Erhürman, Cumhurbaşkanı olması halinde AB’ye Kıbrıslı Türkler’i görmezden gelemeyeceğini anlatacağını dile getirdi. 

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

DOĞRU ZEMİNDE DİYALOĞU GELİŞTİRMELİYİZ

“AB, 31.6 milyon euro'luk bir yardım paketi onayladı Kıbrıslı Türkler için. Amaçlardan biri de ekonomik kalkınmayı desteklemek. Ama bu rakam pandemi hiç yaşanmasaydı da böyle olacaktı. 

Pandemiden Avrupa'daki tüm ekonomiler etkilenirken bizim etkilenmediğimiz varsayımı kabul edilemez. Doğru zeminde diyaloğu geliştirmek, AB'ye bizi görmezden gelemeyeceğini anlatmak zorundayız; anlatacağız...”