DİAS Medya Grubu’na yapılan molotoflu saldırıyla ilgili 9 kişinin tutuklandığı, 7 kişi hakkında da tutuklama emri çıkarıldığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi,  DİAS Medya Grubu’na, Rum yönetiminin aldığı Covid-19 tedbirlerine, safepass uygulamasına,  aşı için teşvik verilmesine, aşılı olmayanlardan 72 saatte bir hızlı test istenmesine ve yolsuzluklara karşı Başkanlık Sarayı önündeki eylem yapan 5 bin kişiden ayrılan bir grubun saldırdığına işaret ederek, polisin bundan böyle “barışçıl” eylemler de dahil, çok daha sert tedbirler alacağını yazdı.
Gazete, eyleme yaklaşık bin kişinin katılmasının öngörüldüğünü ancak 5 bin kişiden fazlasının katıldığını ve polisin müdahalede yetersiz kaldığını kaydederken, DİAS Medya Grubu’na saldırı yapılacağıyla ilgili en ufak bir istihbaratın da bulunmadığını belirtti.
ANASTASİADİS, SİYASİ PARTİLER VE BASIN ÖRGÜTLERİNDEN AÇIKLAMALAR
Gazete, bir diğer haberinde ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, siyasi partiler ve basın örgütlerinin, DİAS Medya Grubu’na yapılan saldırıyı sert şekilde kınadıklarını yazdı.
Habere göre, Anastasiadis, DİAS Medya Grubu’na dünkü ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, “Kıbrıs’ı 1974 öncesindeki duruma götürebileceğini zannedenlere hiçbir müsamaha göstermeyeceklerini” vurguladı.
Önceki akşam ve dün şahit olduğu şeylerden çok sarsıldığını dile getiren Anastasiadis, Polis Genel Müdürlüğü’ne gereken her şeyin yapılması talimatını verdiğini söyledi.
Haberde, DİSİ, AKEL, DİKO, EDEK, DİPA ve ELAM’ın da, DİAS Medya Grubu’na yapılan saldırıyı “utanç verici” olarak niteleyerek basın özgürlüğüne saldırının kabul edilemez olduğunu ifade ettikleri belirtildi.
Haravgi gazetesi de ilgili haberinde, DİAS Medya Grubu’na destek verdiğini kaydederek, Rum Gazeteciler Birliği’nin saldırıyla ilgili kınama açıklamasına yer verdi.