Ahmet İLKTAÇ

   Gazimağusa’da ülkemizdeki perakende sektörüne önemli bir canlılık kazandıran ve dünyanın seçkin markalarını tek bir çatı altında toplayan City Mall Cyprus alış veriş merkezinin açılış töreni dün yapıldı.

   Devlet protokolünün ve seçkin konukların katıldığı açılış töreni saat 17.00’da gerçekleştirildi.

   Törende açılış kurdelesini KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter,  bazı siyasiler ve Tarımer ailesi kesti.

   Kokteyl eşliğinde canlı müzik, dans gösterileri, havai fişek gösterisi ve çeşitli eğlencelerin yer aldığı törende, KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter ve City Mall Cyprus Kurucu Direktörü Derviş Tarımer birer konuşma yaptı.

  Açılış töreninde, özel konumu ile ziyaretçilerine kolay ulaşım olanağı sağlayan City Mall Cyprus, alışveriş ortamı yanında, tüm yıl boyunca düzenlemeyi planladığı sosyal ve kültürel etkinlikler ile de Kıbrıs halkının ve Kıbrıs’a gelen ziyaretçilerin hayatına renk katmayı hedeflediği belirtildi.

 

Kıbrıslı iş insanlarının emeği

    City Mall Cyprus Kurucu Direktörü Derviş Tarımer yaptığı konuşmada Elektrokur ailesi olarak City Mall alış veriş ve yaşam merkezlerinin açılış törenine katılanlara ve başarı mesajları gönderenlere teşekkür etti.

   Yarım asırdır hizmette olan Elektrokur Ltd’in halktan aldığı güvenle günümüze geldiğini söyleyen Tarımer, açışını yapacakları alış veriş merkezlerinin kendi boyutları arasındakilerle karşılaştırıldığında pek çok bakımdan daha üst seviyelerde olduğunun görüleceğini kaydetti.

   Derviş Tarımer, gerek modern mimari tasarımı, gerekse de kalite ve işlevsel olarak en üst seviyede olan alış veriş merkezlerinin, ziyaretçilerini memnun edeceğine inandığını bildirdi.

   Bu projenin mimarının, mühendisinin, iç mimarının, halkla ilişkiler ve pazarlama sorumlularının tamamıyla Kıbrıslı iş insanlarından oluştuğunu belirten Tarımer, Kıbrıs Türk insanının alış veriş merkezlerinde her yönüyle emekleri bulunduğuna dikkat çekti.

 Yurt sevgisine verilen değer

   KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ise yaptığı konuşmada böylesi büyük ve güzel bir yatırımın açılış töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

   Bu tür merkezleri sadece yurt dışına gittiklerinde gördüklerini ve imrendiklerini kaydeden Siber, küçük bir ülkede az bir nüfusu olan bir halk olduğumuzu ancak insan kaynaklarımızın, ülkemizle ilgili bağlarımızın, hayallerimizin ve geleceğe bakışımızın bu tür yatırımlar yapmaktan bizi men etmediğini dile getirdi.

   Siber Siber, bu yatırımın yurt sevgisine ve ülke insanına değer vermek olduğuna dikkat çekerken, Tarımer ailesinin başarısına vurgu yaptı. Siber, bu yatırımın başka iş insanlarına güçlü bir motivasyon olacağını açıkladı.  

Tarımer ailesine teşekkür

Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter ise, şehrimize üzerinde çok zahmetler verilerek yapılan bu değeri kazandırdıkları için Tarımer ailesine teşekkür etti.

   İsmail Arter, yapılan yatırımın Mağusa halkı için büyük bir değer olduğunu ve Mağusa halkının bu değeri layıkıyla değerlendireceğine inandığını dile getirdi.