.BRTK’nın 48. kuruluş yıldönümü çerçevesinde Kurum tesislerinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu:  “BRTK’da izlenen yayın politikası KKTC'ye sahip çıkma politikasıdır... Kusursuz uygulandığı için teşekkür ederim" dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 25 Aralık 1963’te kurulan Bayrak Radyosu’nun Kıbrıs Türkü’nün sesi olduğunu belirterek, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) izlenen yayın politikası, KKTC’ye sahip çıkma politikasıdır. Kusursuz uygulandığı için teşekkür ederim” dedi.  BRTK’nın 48. kuruluş yıldönümü çerçevesinde Kurum tesislerinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, bazı bakanlar, milletvekilleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, diğer davetliler, çalışanlar ve emekliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan resepsiyonda konuşmalar yapıldı; ardından konuklara kurum tesisleri gezdirildi.

Eroğlu: BRT'de de elbet devlet politikası vardır

Cumhurbaşkanı Eroğlu, BRTK’nın 48. kuruluş yıldönümü nedeniyle kurum sitesinde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, ilk “Bayrak” anonsunu duyduğunda genç bir üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, kurumun bugünlere gelmesinde emeği geçenleri kutladı; hayatta olmayanlara rahmet diledi. Eroğlu, Bayrak Radyosu’nun Kıbrıs Türkü’nün sesi olduğunu ifade ederek, en son teknolojileri kullanan, uydu vasıtasıyla sesini tüm dünyaya duyuran BRTK’nın, devletin temelleri sağlamlaşırken halka verdiği hizmetlerin de çeşitlendiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu özetle şöyle konuştu:İmkânsızlıklar içinde başlayan bu serüven bugün çok güzel noktalara gelmiştir. Bir devletin sesi olma onurunu taşıyan BRT’nin tüm çalışanlarının yeni yılını kutluyorum. Sağlıklar, mutluluklar diliyorum. Yayın politikalarını bugüne kadar uyguladıkları için de teşekkür ediyorum. Her yayın kurumunun kendine göre bir politikası vardır. BRT’de de elbette bir devlet politikası vardır: KKTC’ye, kendi devletine sahip çıkma politikası... Kusursuz uyguladıkları için teşekkür ederim.”

Küçük: Milli mücadelenin simgesi

Başbakan İrsen Küçük, BRTK’nın Kıbrıs Türk halkının moralini ve umutlarını, milli mücadeledeki beklenti ve mukavemeti artırdığını söyledi.BRTK’ya büyük hizmet verenleri saygıyla anan ölenlere rahmet dileyen Başbakan Küçük, Bayrak Radyosu’nun milli mücadelenin simgesi olduğunu; insanların haberleri dinlemeden edemediğini anlattı. Küçük, imkansızlıklar içinde kurulan Bayrak’ın bugün Anavatan’ın katkılarıyla geniş imkanlara kavuştuğunu kaydederek, bu katkılar için teşekkür etti. Çalışanların hükümetten Kurum yasasıyla ilgili beklentileri bulunduğunu belirten Başbakan Küçük, BRTK yasasının Meclis komitesinde ilk sırada olduğunu; yeni yılda görüşüleceğini ve 2012’de yasalaşacağı müjdesi vermek istediğini söyledi. Başbakan Küçük, BRTK çalışanlarını kutlayarak nice yıllar diledi.

Talat: Kıbrıslı Türkler için umut oldu

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BRTK’nın Kıbrıs Türkü’nün toplumsal bilince kavuşmasında önemli rol oynadığını; insanların zor ve karanlık günlerde umudu Bayrak Radyosu’nun yayınlarında bulduğunu kaydetti. “Acaba yarınımız ne olacak” diye beklerken Bayrak Radyosu’nun sesinin tüm Kıbrıslı Türkler için umut olduğunu ifade eden Mehmet Ali Talat, radyonun büyük emek ve özveriyle kurulduğunu anlattı. Talat, zor günlerden geçildiğini ve bugün dünyayla eş zamanlı teknolojiye ulaşıldığını belirterek, Kıbrıs sorununun yarattığı sıkıntılar büyük yük olarak omuzlarda dursa da umutların bitmediğini kaydetti. Geleceği, dünyayla bütünleşmeyi, dünyalı olmayı hep birlikte istediklerini ifade eden Mehmet Ali Talat, BRTK’nın da bunun için propaganda ve birliği sağlama aracı olarak görev başında olmasını istediklerini söyledi. 2. Cumhurbaşkanı Talat, BRTK’yı omuzlayan tüm çalışanlara teşekkür etti ve 48. yılını kutladı.

Kanlı: İşte o ses Bayrak oldu

BRTK Müdürü Özer Kanlı da konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda hür ve güven içerisinde yaşama kararlılığının yayıncılıktaki sesi olan Bayrak Radyosu’nun 48’inci kuruluş yıldönümünün, kurumun kuruluş tarihi olarak kabul edildiğini hatırlattı. Rum yayınlarını durdurmak, Rum ve Yunan’ın, Türkleri imha planı Akritas’ı uygulayamayacaklarını dünyaya haykırmak gerektiğini belirten Kanlı, “İşte o ses Bayrak oldu. Bayrak bayrak bayrak, burası hak ve hürriyet uğruna çarpışan Kıbrıs Türk Mücahidinin sesi sloganıyla yola çıkıldı” dedi. Özer Kanlı, Bayrak’ın hep doruklarda ve hep Kıbrıs Türk halkının gururu olması gerektiğini kaydederek, bu bilinçle hareket edildiğini ve her geçen gün biraz daha ileri gidilmeye çalışıldığını söyledi.

Kanlı, BRTK’nin bugün 2 televizyon kanalı ve 6 radyosuyla dimdik ayakta olduğunu da vurguladı.