BRTK'de dün akşam şok eylem düzenleyen BAY-SEN'de örgütlü BRT çalışanlarının, Lefkoşa Adlı Şube ekiplerince ifade vermeye çağırıldıkları öğrenildi.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na bilgi veren BAY-SEN Başkanı İbrahim Kanat konuyu doğruladı, BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı ve BRTK Müdürü Meryem Özkurt'un şikâyetleri sonucu sendika üyelerinin polise ifade vermeye çağrıldığını ifade etti.

BAY-SEN Başkanı Kanat, şikayet edenleri “yasa bilmezlik” ile suçlayarak, sendikal açıdan yayını kesme gibi bir haklarının bulunduğunu, bunun suç olmadığını, BAY-SEN üyelerinin polise gitmek gibi bir zorunluluklarının olmadığını ve kendisinin de iyi niyet göstermek için, tüm üyeleri adına polise gideceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

BAY-SEN'de örgütlü BRTK çalışanları, Toplu İş Sözleşmesi'ndeki 11'inci maddenin uygulanmadığı ve konuyla ilgili BRTK yönetiminin imzasına sahip çıkmadığı, Başbakan Ersin Tatar'ın ise kendilerine yardımcı olmadığı gerekçesiyle BRT'de şok bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde, BRT ekranlarında yayınlanan Basın Odası programına konuk olmak için BRT stüdyolarına giden Başbakan Ersin Tatar, sendika mensubu çalışanlar tarafından engellenmiş, tepki göstermişti.

Yaşananlar üzerine polis, BRT binasının bulunduğu yerleşkeye gelmiş, Başbakan Ersin Tatar ve programda yer alan gazeteciler binadan ayrılmış, böylece program gerçekleşmemişti.

Yaşananlar üzerine Kıbrıs Postası'na konuşan BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı, yaşananların, Başbakan'a yönelik bir saygısızlık olduğunu dile getirmiş, bahsi geçen 11'inci maddenin, BRTK'yı, KTHY haline getirebileceğini savunmuştu.

BRT Müdürü Meryem Özkurt ise yaşananları  "vandallık" olarak niteleyen bir açıklama yayınlamıştı.

Kaynak: Kıbrıs Postası