Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüsün ülkeye sıçradığını, alınan önlemleri yakından takip ettiklerini belirterek erken karar almanın önemini vurguladı.

Yazılı açıklama yapan Ataoğlu, “Bu süreçte böyle bir salgınla mücadele etmede öncelikle yapılması gereken, kararların en erken zamanda alınıp uygulanmasıdır. Görüyoruz ki birçok Avrupa ülkesi konuyla ilgili önlem almadı ve tedbir almakta halen geç kalıyor. Şu an Avrupa bu konuda büyük sorunlar yaşıyor, önümüzdeki günlerde de büyük sorunlar yaşayacak gibi. Ülkemizde de bu gibi sorunlar olmaması için hükümet aldığı kararları hızlı ve kararlı bir şekilde yürütmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

Ataoğlu, önlemler doğrultusunda; okulların pazartesiye kadar tatil edilmesi, 1 Nisan’a kadar charter uçuşların durdurulması ve çeşitli etkinliklerin iptal edilmesi gibi kararlar alındığını anımsatarak, halkın da soğukkanlılıkla gerekli tedbirleri alması gerektiğini kaydetti. 

Halkın zorunlu kalmadıkça yurt dışına çıkış yapmaması, yakın temastan kaçınması önerisinde bulunan Ataoğlu, “En büyük temennimiz kısa zamanda bu salgından arınmaktır” dedi.