Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, CTP’nin eski genel başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı görevinde de bulunmuş, Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından Özker Özgür ve UBP eski genel sekreterlerinden Salih Miroğlu’nun 13. ölüm yıldönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. Özker Özgür’ün kabri başında yaptığı konuşmaya, her canlının yaşamda belli bir serüveni olduğunu ve yaşama veda ettiğini ifade ederek başlayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Bir insanın ölümünden sonra hakkında iyi şeyler söylenmesi yanında daha iyi ne olabilir? Anma törenlerinde söylenenler iş ola değil, hangi siyasal düşünceden olursa olsun gerçek duyguların ifadeleridir. Bundan daha büyük zenginlik olamaz." dedi.

“KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜR BİR TOPLUM OLARAK BU TOPRAKLARDA VAR OLABİLMESİ İÇİN EN BÜYÜK MÜCADELELERİ VERDİ”

Özker Özgür’ün Kıbrıs Türk halkının özgür bir toplum olarak bu topraklarda var olabilmesi için yeri geldiğinde Erenköy’de yeri geldiğinde de siyaset arenasında en büyük mücadeleleri verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Özker Özgür, bir toplumu değil Kıbrıs’ın bütün toplumlarını ve Kıbrıs’ın bütününü sevdi. Özker Özgür, içinde insan ve yurt sevgisi olan bir insandı.” şeklinde konuştu. Özker Özgür’ün eşi Zehra Özgür’ün de eşiyle aynı dünya görüşünü benimseyen bir birey olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, Özgür'ün Kıbrıs konusunda tek amacının barış ve Kıbrıs Türk halkının varoluşu olduğunu, bunun mücadelesini verdiğini ifade ederek şöyle dedi: "Yollarımız Özker Özgür ile mücadele anlamında sık sık kesişti… Bu topluma ve bir bütün olarak Kıbrıs’a daha çok şey verebileceği bir dönemde onu zamansız yitirdik. Özker Özgür’ü eşi Zehra Özgür’le birlikte saygıyla anıyorum. İdealleri, mücadelesi yaşatılıyor, umut ettiği hedefe varılacağına inanıyorum".

“SALİH MİROĞLU, BU TOPRAKLARDAN İZ BIRAKARAK AYRILDI”

UBP eski genel sekreterlerinden Salih Miroğlu’nun kabri başında yaptığı konuşmada ise Salih Miroğlu’nun çok genç yaşta yitirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Özker Özgür gibi Salih Miroğlu’nun ardından da samimiyetle çok olumlu şeyler söylendiğini, Salih Miroğlu’nun bu topraklardan iz bırakarak ayrıldığını belirtti. Miroğlu’nun öğrencilik yıllarında çok iyi bir öğrenci lideri olduğunu, ülke sporuna büyük hizmetler verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Salih Miroğlu’nun aynı zamanda iyi bir doktor olarak da ülke insanına önemli hizmetleri olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Salih Miroğlu’nun inandığı düşünceler etrafında mücadele eden ve içinde insan sevgisi olan iyi bir dost olduğunu söyledi.