İngiltere’nin başkenti Londra’nın belediye başkanı Sadiq Khan, Koronavirüs’ün Londra’da kontrolden çıktığını belirterek bu durumu ‘büyük olay’ olarak ilan ettiğini açıkladı.

En son 2017 yılında Grenfell Kulesi yangını ve Westminster Bridge - London Bridge'de meydana gelen terör saldırılarında ‘büyük olay’ ilanı yapılan Londra’da Public Health England'ın son rakamlarına göre, Koronavirüs enfeksiyon oranı her 100 kişide bir oranını aştı.

 İngiltere, Ulusal İstatistik Ofisi ise son günlerde 30 Londralıdan birinde Koronavirüs olduğunu tahmin ettiklerini açıklarken Khan, Londra'nın bazı bölgelerinde rakamın 20'de birden daha yüksek olduğunu söyledi.

Belediye başkanı Sadiq Khan, halihazırda Covid-19 nedeniyle 7 binden fazla kişinin hastanede tedavi gördüğünü belirtirken bu rakamın pandeminin zirvesi kabul edilen Nisan ayından yüzde 35 daha fazla olduğunu söylerine ekledi.

Khan, attığı twitte “Gerçek şu ki, Covid-19'un yayılması yavaşlamadıkça önümüzdeki iki hafta içinde hastane yataklarımız tükenecek. Lütfen evde kalın” ifadelerini kullandı.