Birleşik Krallık (BK) Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) nisan ayının başına kadar İngiltere'deki herkesi Koronavirüs’e (Covid-19) karşı aşılamayı planlıyor.
 Health Service Journal'ın (HSJ) eriştiği sızdırılmış belgelerde, sağlık hizmetlerinin Covid-19 aşısı planlarında ocak ayı bitmeden erişkin nüfusun tamamının aşı olmaya başlayabileceği öngörüldü. Haber servisine göre NHS İngiltere'nin Covid-19 aşısı dağıtım programı taslağında, her kesimin muhtemel aşılanma tarihleri, genel pratisyen kapasitesinin artırılarak “geniş ölçekli kitlesel aşılama alanları”, NHS bakım merkezleri ve yerinden ayrılamayanlar için “mobil araçlar” devreye sokma planlarına yer verildi.
Bu plan aralık ayında kullanıma hazır olması gereken 7 milyon dozdan fazla aşının da içinde yer aldığı malzemelerin teminine bağlı.
Plan aynı zamanda, bakım evleri gibi yüzde 100 aşılanma oranı beklenen tesislerin yanı sıra toplumun yüzde 75'inin aşı olacağı varsayımına dayanıyor.
Fakat aşı ikmalinde bir gecikme yaşanırsa ne olacağı belirsiz. HSJ'nin haberine göre, dozların büyük kısmının ocak ayının başıyla mart ayının ortası arasında uygulanması planlandığından, küçük bir gecikme planın bütününü çok fazla etkilemeyebilir.