North Cyprus UK

Dün gerçekleşen toplantıda Bakanlar Kurulu, koronavirüs salgını önlemlerini hafifletme çerçevesinde yeni kararlar aldı, halihazırdaki uygulamalarda değişikliklere gitti.

Birleşik Krallık’tan KKTC’ye getirilmek istenen cenazelerle ilgili de bir karar üreten Bakanlar Kurulu’na Londra’daki Kıbrıs Türk toplumundan tepki gelmesi ise gecikmedi.

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları açıklayan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, COVİD-19 dışındaki sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybedenlerin 1 Haziran’dan itibaren İngiltere’den getirilerek KKTC’ye defnedilmesine izin verileceğini belirtti.

“AİLELER ÜZGÜN VE ÖFKELİ”

North Cyprus UK’e konuşan İngiltere Kıbrıs İslam Cemiyeti El Haşim Yardım Vakfı Başkanı Hussain Hashim Bakayi Mustafa ise İngiltere’den KKTC’ye getirilmek üzere 18 cenaze olduğu bilgisini vererek, bunlardan 6’sının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydetti.

Nustafa, alınan karara göre, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerinin cenazelerini Kıbrıs’a getiremeyecekleri için üzgün ve öfkeli olduklarını anlattı.