Ahmet Kemal Hilmi… Londra’da toplum içinde bilinen adıyla Ahmet Hilmi… Son dönemde özellikle İşçi Partisi içerisindeki çalışmaları ile öne çıkıyor. “Turkish Cypriots for The Labour Party”nin kurucusu ve başkanı.

Ahmet Hilmi, Baf köylerinden Falyalı bir baba ve Vreççalı bir annenin oğlu olarak Lefkoşa’nin Mahmutpaşa mahallesinde 1958 yılında doğar. Bundan dolayı da kendisinin Lefkoşa Surlariçi’ne karşı özel bir ilgisi vardır. Aslında uzun yıllardır Londra’da yaşamasına rağmen bir Lefkoşa aşığıdır.

İlkokulu Köşklüçiftlik İlkokulu’nda (bugünkü Şht. Tuncer İlkokulu) tamamlar. Lise eğitimini dönemin en popüler lisesi olan Lefkoşa Türk Lisesi’nde görür. Liseye giderken arkadaşlarının da teşviki ile sol düşünce ile tanışır ve Devrimci Gençlik Derneği’ne (DGD) gitmeye başlar. Orada öğrendikleri onun gelecekteki politik duruşunu ve yaşam felsefesinin oluşmasına yardımcı olur. Ailesi DGD’ye sürekli gidişinden pek hoşnut değildir. 1976 yılında liseyi bitirdiğinde onun Türkiye’de eğitim görmesini istemezler. Türkiye’deki siyasi hareketlilik de ailesini rahatsız etmektedir. Ahmet Hilmi ailesinin tavrını şu sözlerle açıklar: “Ailem beni solcu olurum diye Türkiye’ye göndermedi”.

Türkiye’ye gidemeyen Ahmet Hilmi, liseyi bitirir bitirmez 1976 yılında Londra’ya gelir. Londra’da hemen eğitime başlar ve South East London College’de Electrical Engineering bölümüne girer.

Ahmet Hilmi de Londra’daki hayat şartlarının zorluğu ve fakir bir aileden gelmesi nedeniyle hem eğitimine devam eder hem de birçok arkadaşı gibi geceleri ve hafta sonları restoranlarda ve Fish and Chips dükkanlarında çalışır.

Ancak 30 yaşına geldiğinde kendini finans sektörünün içinde bulur.. Kendi kurduğu ADA Capital Markets isimli şirketi ile FCA’in (Financial Conduct Authority)’nin altında finans sektöründe yoluna devam eder ve Broker olarak Avrupa’nın birçok ülkesinde ve Türkiye’de faaliyetlerde bulunur.

Yaşamının her döneminde okumaktan ve eğitiminden hiç geri kalmaz. Tarihe karşı özel bir merağı vardır. Ortaçağ Tarihi ilgisini çeker ve bu konuda yüksek lisans yapar. O artık aynı zamanda bir Ortaçağ uzmanıdır. Dört yılı aşkın bir süre Antiquities and Museums Department’da danışman olarak çalışır. Çalışmaları dört yıldır süren ve geçtiğimiz yıl Lefkoşa’da açılan Lüzinyan Evi ve Mezartaşı Müzesi’nin kurulma çalışmalarına yardımcı olur. KKTC Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne danışmanlık yapar. Bir dönem de Royal Holloway, University of London’da Ortaçağ tarihi ile ilgili dersler verir.

Ahmet Hilmi 44 yıldır Londra’da olmasına rağmen Kıbrıs’tan hiç kopmaz ve siyaset ile de yakından ilgileniyor. Londra’da CTP UK’in yönetim kurulunda faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu günlerde İtalyan eşi, iki oğlu ve bir kızı ile mutlu bir yaşam sürdürüyor. Hayat felsefesini de iki kelime ile açıklıyor: Emek ve onur…