Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, sosyal medya hesabından bölgede tespit edilen vaka sayılarıyla ilgili son durumu aktardı.

Yeşilırmak'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Bölgemizde yaşanan bulaş ile ilgili sizleri tekrardan bilgilendirmek isterim. En son yapmış olduğum bilgilendirme de vaka sayımız 12’idi. 3 gün içerisinde Yenierenköy köyümüzde 6 vaka daha tespit edildi. Bugün ise 1 vaka daha tespit edildi. Özetle bölgemizde toplam 19 vatandaşımız koronavirüse yakalanmıştır.

Tüm vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi ve stabil seyretmektedir. Dün belediyemiz önünde sağlık çalışanlarımız tarafından yapılan 480 testen sadece 1 vatandaşımızın pozitif çıkması sevindirici bir haber, ancak kimse lütfen rehavete kapılmasın çünkü bu yaptığımız henüz 1’nci test dolasıyla 2 ve 3’ncü testi yapmadan önümüzü görmemiz mümkün değil.

Kimse 'ben negatifim' deyip rahat davranmasın ve hiç bir vatandaşımızı tehlikeye atmasın. Temaslı olan vatandaşlarımız kendilerini zaten bilmektedir dolasıyla bu vatandaşlarımızdan ricam 10 gün daha sabırlı olmaları ve kendilerini izole etmeleri. Biz Lefkoşa, Mağusa, Girne gibi değiliz! Kırsal bölge olduğumuz için iç içeyiz ve herkes birbirini tanıyor bulaş zincirini ancak ve ancak birlikte kırabiliriz. Lütfen tüm vatandaşlarımızdan ricam 10 gün daha çekirdek aile dışına çıkmamaları, aynı şekilde işyerleri de gerekli kurallara harfiyen uymalı.

Önümüzdeki günlerde test için tekrardan bilgilendirme yapılacaktır. Yenierenköy Sağlık Merkezi sorumlu doktorumuz Ayla Akçi hanıma, muhtarımız Safiyemehmet Sayar hanıma, hemşirelerimize, diğer sağlık çalışanlarına, belediye çalışanlarıma ve siz vatandaşlarımıza yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Son olarak koronavirüse yakalanan vatandaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletirim.”