KKTC Jokey Kulübü, 130 milyon dolar olarak öngörülen Hipotrom Projesi’ni tanıttı. 

OTEL VE RESTORANI DA OLACAK… Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Ziya, hedeflenenin yabancı yatırımcılarla birlikte “yap-işlet-devret” modeli uluslararası bir hipodrom yapmak olduğunu söyledi. Ziya, ayrıca hipodromun bulunduğu tesis içerisine de otel ve restoranlar yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

KKTC Jokey Kulübü dün Onur Village’de düzenlediği basın toplantıyla uzun zamandır üzerinde çalıştığı Hipodrom Projesi’ni tanıttı.

Basın toplantısına Joker Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Zeki Ziya, Binicilik Temalı Çekim Merkezi üyesi Serdar Güçar, Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan ve basın mensupları katıldı.

Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Ziya, basın toplantısında yaptığı açıklamada, hedeflenenin yabancı yatırımcılarla birlikte “yap-işlet-devret” modeli uluslararası bir hipodrom yapmak olduğunu anlattı.

Ziya, ayrıca hipodromun bulunduğu bu tesis içerisine de otel ve restoranlar yapılmasını hedeflediklerinden söz etti.

Maliyeti 130 milyon dolar

Ziya, 130 milyon dolar olarak öngörülen projenin maliyetinin yabancı yatırımcılar tarafından karşılanmasını sağlamak üzere bu konuda uzman olan ve uluslararası bir şirketin sahibi olan Serdar Güçar ile çalıştıklarını ve yatırımcılarla ilgili ilk toplantının geçtiğimiz aylarda Fransa’da yapıldığını söyledi.

Zeki Ziya, burada projenin 9 adet yatırımcının ilgisinin çekildiğini ve ekim ayında Almanya’da da bir fuarda bu konuda da çalışmaya devam edileceğini söyledi.

Güçar: Ambargolara bakmıyoruz

Binicilik Temalı Çekim Merkezi üyesi Serdar Güçar, dünyada politik konjonktür anlamında Kıbrıs’a bakıldığı zaman sıkıntılar olduğunun görüldüğünü ifade etti. Ancak iş dünyasının bu gibi ambargolara bakmadığını, önü açık ve kârlı, sürdürebilir projelere baktığını ifade ederek, Kuzey Kıbrıs ile ilgili umutlu olduğunu söyledi.

Özbilgehan: Başbakan’ın talimatıyla

gereği yerine getirilecek

Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan, hipodrom çalışmaları ile ilgili süreci anlattı ve KKTC Jokey Kulübü ile Spor Dairesi arasındaki protokolü anımsattı.

Özbilgehan, hükümetin Başbakan’ın talimatıyla gereğini yerine getirileceğini ifade etti. Uluslararası yatırım bağlamında çok önemli ve heyecan verici bir proje olup, bu gibi uluslararası yatırımların başka yatırımları da çekmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Özbilgehan, hükümetin üzerine düşeni yerine getireceğini yineledi.

Özbilgehan, emeği geçenlere teşekkür etti.