Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı, Halkın Partisi (HP) Milletvekili Tolga Atakan, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkeye getirilmesini mümkün kılmak amacıyla, sivil uçuş sayısını günde iki sefer ile sınırlayan NOTAM'ın iptal edilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir dizi soru yöneltti.

İşte o paylaşım:

“Ülkemize yapılan uçuşların sınırlandırılması kararı keyfiyetten değil, genel karantina kapasitemize bağlı imkansızlıklardan dolayı alınmıştı. Gelen her yolcunun o dönem 7 gün karantinada kalacağı bir yapıda günlük 2 uçuş ortalaması 400 kişinin 7 günde  2,800 kişilik bir kapasite ihtiyacını ortaya çıkarmıştı. Buna hastanede tutulması gerekmeyen pozitif vakalar, temaslılar ve az da olsa sınır kapılarından gelenler eklendiğinde ortaya 7-10 günlük bazda ciddi bir rakam çıkıyordu ve bu yapıya uygun merkezleri kimi zaman ucu ucuna bulabilmiştik.

Bugün hükümetin uygulanan uçuş sınırlamasını kaldırdığı bilgisi geldi. Elbette bu yönde bir iyileştirme yapılıp kısıtlamalar gevşetilebilir. Sorun burada değil. Ancak bu soruların da cevaplanması elzem:

Karantina gün sayısının 10 güne hatta bazı bölgelere göre 14 güne çıktığı şu günlerde mevcut merkezlerimizin döngü kapasitelerinde bir artış mı yaşandı ?

Çok değil 3 ay önce bizim bulmakta zorlandığımız yeni merkezler mi açıldı ve genel kapasiteye dahil edildi ?

Özellikle mevcut merkezlerin koordinesi ve güvenliği konusunda dahi yeterli personel yokken artacak bu yeni kapasiteye göre ek personeller mi yaratıldı ?

Bir önceki hükümetin son döneminde detaylı çalışması yapılan ve yeni hükümete devredilen “elektronik bileklik” çalışması sessiz sedasız tamamlandı ve ev karantinası uygulamasına mı geçiliyor ?

“Güven” noktasında erozyonu gidermek adına hükümet edenlerin bu soruları cevaplandırmasının önemli olduğunu düşünüyorum.”