Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili Fikri Toros, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin salgın süresince ekonomik çarkların dönebilmesi piyasaya para pompalamak yerine maaşlarda, işsizlik ödeneğinde ve belediyelere sağlanan katkıda kesinti yaptığını bildirdi.

Tüm sektörlerin yüzde 40 ile yüzde 100 arasında iş kaybına uğradığını, hükümetin herhangi bir yükümlülüğe girmemesi ve soruna seyirci kalmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Toros, “yeniden açılma süreci devam ederken, sektörlerin ayakta kalması ve finansal sağlıklarının korunması, işsizliğin önlenmesi için şarttır! Hükümete sesleniyorum, Yüzünüzü Sektörlere Dönün, taleplerini dikkate alın!” dedi.

“HÜKÜMET İŞSİZLİĞİ ARTIRDI, PİYASADA TALEBİ DÜŞÜRDÜ”

Fikri Toros’un ilgili paylaşımının tam metni:

“Salgın süreci boyunca, ekonomik çarkların dönebilmesi için piyasaya para pompalanması ve reel sektöre bir destek paketi sunulması gerektiğini sürekli olarak söyledik; bunun nasıl yapılması gerektiğini de somut önerilerle anlattık!

Bunun yerine, maaşlarda, işsizlik ödeneğinde ve Belediyelere sağlanan destekte kesinti yaptılar, halkı fakirleştirdiler, işsizliği artırdılar ve piyasada talebi düşürdüler!

Sonuç ortada! “Görünen köy kılavuz istemez” misali esnaf, tüm çalışanlarıyla birlikte adeta yaşam mücadelesi veriyor!

Tüme sektörler 40% ile 100% arası değişen oranlarda bir iş kaybına uğrarken, hükümetin herhangi bir yükümlülüğe girmemesi ve soruna seyirci kalması kabul edilemez!

Yeniden açılma süreci devam ederken, sektörlerin ayakta kalması ve finansal sağlıklarının korunması, işsizliğin önlenmesi için şarttır!

Hükümete sesleniyorum, Yüzünüzü Sektörlere Dönün, taleplerini dikkate alın!”