CTP Milletvekili Fikri Toros, hükümet kendine gelir ve sorumluluğunu idrak ederse, ekonominin güvene alınarak toparlanmasının mümkün olduğunu belirtti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili Fikri Toros, siyasi girdap içine giren hükümetin kendine gelmesi ve sorumluluğunu idrak etmesi halinde, ekonominin güvene alınarak toparlanmasının mümkün olduğunu belirtti.

Fikri Toros kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hükümetin ekonomiyi toparlayabilmesi için önce yaşadığı travmayı atlatması, ardından da sistemi yeniden yapılandırması gerektiğini kaydetti.

İşte Toros’un “Salgın ile Ekonomi Arasında Denge” başlıklı paylaşımının tam metni:

“SALGIN İLE EKONOMİ ARASINDA DENGE”

“Son haftalarda gündemi monopolize eden malum gelişmelerin yol açtığı ve gittikçe hızlanan bir siyasi girdap içine giren Hükümet kendine gelir ve sorumluluğunu idrak ederse, ekonominin güvene alınarak toparlanması elbette mümkündür.

Bunun için önce travmayı atlatmak, sonra da sistemi yeniden yapılandırmak gerekiyor. Büyük çaplı teşvik paketleri, parasal genişlemeler, yerel kaynakların etkin kullanımı ve istihdam gibi konuları içeren kalkanlar, toparlanma sürecinin gereksinimleridir. Süregelen reform söylemleri, bu süreçte kararlılıkla uygulamaya dönüştürülmelidir.

Yeniden yapılanma sürecinde öncelik reel sektörün en hassas durumda olan aktörlerine verilmelidir. Özel sektör çalışanları, KOBİ’ler ve turizm başta olmak üzere krizin en fazla vurduğu sektörler ön planda tutulmalı; onların finansal sağlıkları korunurken, daha derin bir krize sürüklenmemeleri için Devlet’in yükümlülük altına girerek oluşturacağı hibe destek programlarının acilen yürürlüğe koyulmaları gerekiyor!

Tüm bunlar için temel koşul ise 1 Temmuz’dan itibaren olası salgına karşı alınması gereken önlemlerle ekonomik hayatın devam etmesi arasındaki dengenin sürdürülebilir bir şekilde kurulmasıdır!”