Temaslı olarak bulunduğu karantinada, bir gece vakti aldığı telefonla PCR test sonucunun pozitif çıktığını öğrenen ve yaşadığı diğer sağlık sorunlarıyla Koronavirüsün birleşmesi sonucu yaşadığı zor günleri anlatan Zehra Ballı isimli vatandaş, “Bana bulaşmaz, benim başıma gelmez demeyin ve lütfen korunun” çağrısı yaptı.

29 Haziran tarihinde, temaslı olarak kaldığı otelde aldığı telefonla, test sonucunun pozitif çıktığı öğrendiğini ifade eden Ballı, ertesi gün Acil Durum Hastanesi’ne götürüldüğünü ve ciğerlerinin tıkalı olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Zatürre geçirdiğini, astımının olduğunu ve ayrıca FMF hastası olduğu için atak geçirebileceği olasılığı üzerine hastanede kontrol altına alındığını kaydeden Ballı, yatışının gerçekleşmesinin ardından yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Hastanede ruhen ve fizikken çok fazla zorlandığım; sürekli serumlar, ilaçlar, iğneler, oksijen olan 9 gün geçirdim… 8 gün boyunca hiç bir şekilde midem yemek kabul etmedi, nefes almakta inanılmaz zorlandım. Öksürmekten artık sevdiklerimle bile konuşamıyordum. Ayrıca işine aşık, yerinde duramayan biri olarak dört duvar arasında kapalı kalmak inanılmaz zordu... Bunlarla boğuşurken sevdiğim, temas ettiğim insanların, ailemin iyi olup olmadığını, test sonuçlarının ne olacağını düşünmek çok zordu…”

Pandemi Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının, sabah – akşam fark etmeksizin hiç durmadan kendisiyle ilgilendiğini anlatan Ballı, “Yüzlerindeki yorgun gülümsemeyi kendilerini korumak amaçlı giydikleri kıyafetlerden göremesem de kalpten hissettim. İnanın yaptıkları iş hiç ama hiç kolay değil... Ve buna rağmen hastaları psikolojik olarak rahatlatmak için her şekilde sabır gösterip inanılmaz bir titizlikle çalışıyorlar... Umarım emeklerinin karşılığını fazlasıyla alıyorlardır” dedi.

“Demem şu ki; bana bulaşmaz, benim başıma gelmez demeyin” vurgusu yapan Ballı, “Lütfen korunun! Sadece kendinizi değil, karşınızdaki herkesi düşünerek hareket edin. Siz bu hastalığı hafif atlatırken karşınızdaki bulaştırdığınız insan çok daha ağır ve zor atlatabilir” uyarısında bulundu.