PİYANGO GELİRİ S.O.S.’E…Baloda yapılan piyango çekilişinden elde edilen gelirin, Lefkoşa’daki S.O.S Çocuk Köyü’ne bağışlanacağı bildirildi

ÖDÜLLÜ MÜHENDİSLER…100’ü aşkın seçkin davetlinin katıldığı gecede, aralarında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından ödüllendirilen mühendisler de vardı

GÜZEL BİR GECE…Solistler Özgür Canyurt ve Kerem Ergen, klavye ve yan flütte Hüseyin Cemgünal, dillerden düşmeyen şarkılarla geceye renk kattı

İngiltere Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği (TCEA), Lefkoşa’daki S.O.S Çocuk Köyü yararına balo düzenledi. Baloda yapılan piyango çekilişinden elde edilen gelirin, Lefkoşa’daki S.O.S Çocuk Köyü’ne bağışlanacağı bildirildi.

TCEA’nın, Londra’da düzenlediği 33. kuruluş yıldönümü balosunda, mühendisler bir araya geldi.

Solistler Özgür Canyurt ve Kerem Ergen, klavye ve yan flütte Hüseyin Cemgünal, dillerden düşmeyen şarkılarla geceye renk kattı.

Seçkin davetliler de geceye katıldı

West End’teki Kibele Restaurant’ta gerçekleştirilen geceye, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, eşi Tuncel Tuncalı ve aralarında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından ödüllendirilen mühendisler de katıldı.

TCEA Başkanı Makina Mühendisi Dr. Esin Sırrı gecede yaptığı kısa konuşmada, konukları selamladı ve Kraliçe II. Elizabeth tarafından sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı unvan ve onur ödülü verilen Dr. Teoman Sırrı ve eşi Dr. Esin Sırrı’yı gecede yalnız bırakmadı.

100’ü aşkın davetlinin katıldığı baloda, Dr. Esin Sırrı, “Bu kadar güzel ve yardımsever insanı bir arada görmek bizleri mutlu etti. Bu gecenin hazırlanmasında büyük emekleri geçen yönetim kurulu üyelerimize ve özellikle sosyal sekreterimiz Mine Bayar’a gönülden teşekkür ederim” dedi.

Birleşik Krallık’ta tanınıyorlar

TCEA’nın 33 yıllık bir maziye sahip olduğunu hatırlatan Dr. Sırrı, kurumlarının, Kıbrıs Türk halkını çeşitli teknik alanlarda başarı ile temsil etmelerinden dolayı Birleşik Krallık’ta tanındığını ifade etti.

Sırrı, şöyle konuştu:

“Geçen yılın ekim ayında, üyelerimizden Prof. Mehmet Karamanoğlu’nun İngiliz Parlamentosu’nda yaşlılara yardım amacıyla geliştirdiği roboton sergilenmesi, Prof. Esen Bayar’ın üç kez Kraliçe II. Elizabeth tarafından ödüllendirilmesi, Makina Mühendisi Dr. Füsun Nadiri’nin İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) tarafından Uluslararası Yılın Kadını seçilmesi, hepimiz için onur kaynağıdır. Birliğimiz, tüm Türkçe konuşan topluma hizmet vermektedir”.

Genç üyelere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Sırrı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu nedenle sizlerden bir ricam olacak. Mühendislik ve teknik alanlarda çalışan veya eğitim alan kardeşlerimizin birliğimize üye olması için teşvik edin.

Bu birliğin devamı için gençlere ihtiyaç vardır. Birliğimiz aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ta ve Türkiye’de çeşitli yardım kurumlarına da katkıda bulunmuştur.

Bu akşam piyango çekilişinden elde edilen gelir, Lefkoşa S.O.S Çocuk Yurdu’na bağışlanacaktır.

Leziz yemeklerinden dolayı Kibele Restaurant yöneticisi Batuhan Kaya’ya, ekibine, kıymeti müzisyenlerimize, piyango çekilişine değerli hediyeler veren şahıs ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi iletirim

İngiltere Kıbrıs Türk Mühendisler Birliği Başkanı Makina Mühendisi Dr. Esin Sırrı.

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, eşi Tuncel Tuncalı (solda), Dr. Esin Sırrı (sağda) ve eşi Dr. Teoman Sırrı.

Kraliçesi II. Elizabeth tarafından sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı ünvan ve onur ödülü verilen Dr. Teoman Sırrı, eşi Esin Sırrı’yı gecede yalnız bırakmadı.