Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Fuat Oktay ve ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. KKTC’nin gelişmesi, kalkınması için yakın çalışma anlayışı içerisinde Türkiye’nin katkılarını ne kadar önemli olduğuna işaret eden Tatar, bunların gerçekleşmesi için bilgi ve tecrübe gerektiğini ifade etti.

Ekiplerin projeler üzerinde çalıştığını kaydeden Tatar, kendi Maliye Bakanlığı döneminde de çok güzel işler yapıldığını ancak bazı projelerin tamamlanamadığına işaret etti.

Bugünkü görüşmede yarım kalmış projelerin tamamlanmasını da gündeme geldiğini belirten Tatar, Lefkoşa Çevre Yolu’nun bunlardan biri olduğuna değindi.

Aşı konusunda da diğer konularda olduğu gibi Türkiye’nin KKTC’nin yanında olacağını belirten Tatar, teşekkür etti.

Kıbrıs Konusunda da gelişmeler olduğunu belirten Tatar, 5+1 gayrı resmi görüşmede de düşüncelerini ifade etme fırsatı yakalayacaklarını kaydetti, Türkiye ile yüzde yüz fikir birliği içinde olunduğuna vurgu yaptı.

Yunanistan Başbakanı'nın ifadeleri bizleri üzmüştür. Kıbrıslı Türklerin mücadelesine saygı göstermedi. Kıbrıs'ta yanlışlar yapıldıysa bunları yapan Yunanistan'ın kendisidir. Çılgın Türkler Kıbrıs'ta…"

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sabah yaptığı bir değerlendirmede “Artık federasyon geride kalmıştır, tek çözüm yolu egemen iki devletten geçmektedir” açıklaması yaptığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan’a teşekkürlerini de iletti.

Tatar, Kıbrıs Türkü’nün çok ezildiğini, şimdi bir devlet olmanın gerekliliği ile kaliteli ve müreffeh bir yaşama kavuşulması için gerekenin yapıldığını söyledi.

Tatar, “Çılgın Türkler Kıbrıs’ta her zaman hedeflediğimiz, başımız dik, onurlu mücadelemize yakışır bir şekilde varlığımızı sürdürmektir” şeklinde konuştu.