Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, başarısızlıkla sonuçlanan gayrı resmi Kıbrıs konferansıyla ilgili ilk yorumunu, Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğu açılısında yaptı. Tatar, “Tarihte ilk kez uluslararası alanda tanınan bir KKTC için adım attık” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin İsviçre’de Cenevre Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binasının açılışında konuştu.

Ersin Tatar, Türkiye Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Cenevre’deki görüşmelerde yer aldığını ifade ederek, “Haklı davamızda yanımızda durdu. Tecrübesi ve engin çalışmalarıyla katkı koydu” dedi.

5+1 gayrı resmi toplantıda tarihi bir adım atıldığından bahseden Tatar,  “Egemen eşitliğe dayalı sürdürülebilir bir anlaşma talebini kayıtlara geçirdik” ifadelerini kullandı.

Tatar, tarihte ilk kez Kıbrıs görüşmeleri kapsamında, egemen eşitliğe dayalı, uluslararası alanda tanınan bir KKTC için adım attıklarını kaydetti.

Tatar, Kıbrıs Türklerinin yaşadığı ancak elçilik ve temsilciliklerinin bulunmadığı yerlerde Türkiye’ye ait konsoloslukların KKTC halkına da hizmet verdiğini vurguladı. Tatar, Cenevre Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binasının açılışının hayırlara vesile olmasını diledi.