TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Selimiye Camisi'nin yaklaşık 5 milyon Euro’ya restore edileceğini ve çalışmayı 2022'de bitirmeyi planladıklarını kaydetti.
Ersoy, AA muhabirine 2020 faaliyetlerine ve bu yıl yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Bosna Hersek, Macaristan, Kosova, Afrin'in yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Ersoy, bunlardan birisinin de Selimiye Camisi'nin restorasyonu olduğunu söyledi.
Selimiye Camisi'nin yaklaşık 5 milyon Euroya restore edileceğini ve çalışmayı 2022'de bitirmeyi planladıklarını kaydeden Ersoy, "Restorasyon, uzun süreli bir iş. Derzlerinden, alçısına kadar her şeyi titiz bir şekilde ele alıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak restorasyonda sayılı başarılı kurumlar içerisindeyiz. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile kardeşiz, omuz omuza vererek projelerimizi çıkarıyoruz, sonra da restorasyona geçiyoruz." ifadesini kullandı.
Selimiye Camisi, 5 milyon Euro’ya restore edilecek

YORUM EKLE
1
“Yok muydu Bakan'ın yanında tecrübeli bir...
2
Hastaneye götürülürken hayatını kaybetti
3
Pandemi kurallarına uymayan 38 kişiye yasal işlem
4
70 yaşındaki adam gaz yağı döküp evin giriş...
5
Nilden Erhürman: Çevre talanına sessiz kalmayacağız
6
Fuat Oktay KKTC'ye geldi
7
Soğuk ve yağmur geliyor
8
“Servet vergisi en gerçekçi çaredir”
9
Girne Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam...
10
Federal çözüm Kıbrıs’ta barışa ulaşmanın...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:09

GÜNEŞ
07:33

ÖĞLE
13:22

İKİNDİ
16:27

AKŞAM
19:00

YATSI
20:19
SIRADAKİ HABER