Seçimden sonra karantina gözden geçirilecek, ev karantinasına geçilecek.

UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Ersin Tatar, son günlerde dünyada koronavirüs vaka sayısının arttığına, özellikle Güney Kıbrıs’ta dün 100’den fazla vaka çıktığına dikkat çekerek, “Aldığımız tedbirler başarılı oldu. Süreci başarılı bir şekilde yönettik. Seçimden sonra karantina gözden geçirilecek, ev karantinasına geçilecek. Karantina merkezleri hem külfet hem de zordur” dedi.

KKTC’nin salgın konusunda güvenli ülke sıralamasında birinci olduğunu belirten Ersin Tatar, “Olağanüstü durum talep edildi ama uygulamadık. Sağlık bilim kurulları ile çalıştık. Yumuşak bir geçişle alınan tedbirlerle başarılı olduk. Marttan beri sağlık sistemi de gelişti. En önemlisi Pandemi hastanesi devreye girdi” diye konuştu.

Ülkede koronavirüs vaka sayısının düşük seviyede olmasından dolayı hayatın normale dönmeye başladığını anlatan Tatar, “Bu sabah (dün sabah) Final Üniversitesi’ndeydim. Öğrencilerin büyük bir kısmı geldi ve gelmeye devam edecek. Okul yönetimi, öğrencilerin gelmesi için başarılı işler yaptı. Uluslararası Final Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, esnafın yüzünün gülmeye başladığını söyledi” dedi.