Kıbrıs’ın Ötüken köyünden bir baba ve İtalyan bir annenin oğlu olarak Londra’da doğup büyüyen Aykut Hilmi, tiyatro, film ve dizi oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Dünyanın sayılı tiyatro salonlarından biri olan Royal National Theatre’de geçmişte sahne alan ilk Türk olma özelliğini de elinde bulunduran Aykut Hilmi “Fram” isimli oyunda İmran isimli bir şairi canlandırmıştı. Aykut Hilmi, Tony rolü ile sahne aldığı “Saturday Night Fever” isimli tiyatro oyunu İngiltere dışında sahnelendiği Almanya ve İskandinav ülkelerinde de beğeni toplamıştı.

Mamma Mia” adlı filmde, Meryl Streep, Pierce Brosnan ve Colin Firth ile birlikte rol aldı. Grafik tasarımı eğitiminin ardından drama konusunda yüksek lisans yapan Aykut Hilmi, filmde Streep’in genç sevgilisi Carlos’u canlandırdı.

Bu yılın başında çıkan ve bir taksi şoförünü canlandırdığı son filmi Wonder Woman 1984 ile izleyenlerin beğenisini kazanan Hilmi, 2018 yılında da yine taksi şoförü Hakan’ı canlandırdığı Jack Ryan dizisinde de başarılı bir performans göstermişti.

Aykut Hilmi İngiltere’nin en uzun TV dizilerinden biri olan East Enders’de 2012 yılında 9 bölümde rol almıştı. Hilmi bugüne kadar 10’u aşkın tiyatroda ve 20’yi aşkın TV dizi ve filmde rol aldı.