Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın eşi Rana Uluçay, İngiltere’deki oğlunun KKTC’ye getirilmesi için hükümete baskı yaptıkları yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ın eşi Rana Uluçay, sosyal paylaşım sitesinden İngiltere’deki oğlunun KKTC’ye getirilmesi için hükümete baskı yaptıkları ve ayrıcalık talep ettikleri yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Konu ile ilgili yazışmalarını gösterebilecek pozisyonda olduğunu bildiren Rana Uluçay, “Bunu bile bu zamanda beceriksizliklerini örtmek adına kullanmaları büyük ayıp ve talihsizlik. Bir krizi yönetmek her babayiğidin harcı değil. Zaman birlik beraberlik zamanıdır. Siyasi rant yaratma zamanı değildir” ifadesinde bulundu. 

Rana Uluçay sosyal paylaşım sayfasından tepkisini bu cümlelerle paylaştı:

“Selamlar Arkadaşlarım. Günlerdir evlerimizde izole yaşıyoruz. Gerçekten sinirlerimiz gergin. Kendi adıma söyleyecek olursam psikolojik olarak çok yıprandığımdır. Bir taraftan durumdan etkilenen aileleri yakından takip etmek, diğer taraftan UK kalan kızım ve oğlumun ‘un gurbeti ,insanların uçak transfer sıkıntıları vs.
Neyse 7/4/2020 tarihinde İngiltere’den gelecek öğrenciler arasında ilk transferde gelemeyen oğlum Erol Uluçay da bulunmaktadır. Kızım Diva sağlık çalışanı olduğu için işine devam etmektedir. Kısmetse sağsalim gelsin çocuklarımız.
Bu bağlamda dünden beri öğrenci ve velileri genel bir tedirginlik sarmıştır ve bana gelen telefon trafiği de artmıştır.
Aldıkları duyum çocukların tümü Güzelyurt’ta yurtta kalacaklarıdır. Dinlediğim sıkıntılı ailelerin tabii ki sıkıntı birimleri de farklıdır.
Çifte standartı ‘ı söyleyen oldu, ilçelerarası geçiş yasaklandı çocukların bilumum eksikliklerini nasıl ulaştıracağız sıkıntısı vs..Lütfen bişeyler yapmaya çalışın talebi gelince, kimin bu konuda karar mekanizması olduğunu araştırdım. Bana Sn Tolga Atakan’ın ilgilendiği bilgisini verdiler. Sn bakana mesaj yazdım. Eşim de Meram anlamak adına telefonda konuştu. Bizler geçen transferde de birçok arkadaşın talebiyle belirli noktalara ulaşmaya çalıştık yaşanan sıkıntılar sonucunda. Bunu bu Kişiler iyi biliyor. Asla kendi çocuğumuz var diye değil.
Ancak;
Bugün maalesef sosyal medyada Teberrüken Uluçay kendi çocuğu için hükümete baskı yapıyor ayrıcalık istiyor diye söylemler başladı. Konuştuğumuz siyasi kişiler belli. Yazışmalarımı da gönderebilirim. Bunu bile bu zamanda beceriksizliklerini örtmek adına kullanmaları büyük ayıp ve talihsizlik.
Bir krizi yönetmek her babayiğidin harcı değil. Zaman birlik beraberlik zamanıdır. Siyasi rant yaratma zamanı değildir. Devlet bütçesine yük binmemesi açısından baştan zaten yurtların hazırlanması gerekirdi. Tabi ki insanların bazıları da diyebilir diğerleri 7 yıldız bizim çocuklarımız da F tipi internetsiz cezaevi gibi yerlerde. Bu standartı yaratanlar bunu da dinleyecekler.
Sonuç olarak Ben Rana Uluçay ve eşim Teberrüken Uluçay ne dün ne bugün ne de yarın bu devletten ayrıcalık istemedik istemeyeceğiz de.
Zor günlerin sloganı
Birlik Mücadale Dayanışma✊