Lekfkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki yeni aşı takımı ile birlikte 3 ekip oluşturma kararı aldıklarını açıkladı.

Harmancı'nın açıklaması şöyle:

"Sizlerden gelen yoğun talep sonucu bakanlıkla yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlanmış ve iki yeni aşı takımı ile birlikte 3 ekip oluşturma kararı almış bulunmaktayız. Bugüne kadar toplam 893 doz aşı merkezimizde yapılmış durumdadır.

3 ekibimiz 2 farklı merkezde görev yapacak, bunun nedeni 3 Mart itibarı ile birinci merkezimizde 2. doz aşılara başlayacak olmamız ve Pazartesi itibarı ile de 55 yaş ve sonrası kronik rahatsızlığı olanlara da aşı hizmetine başlıyor olduğumuz içindir. Üçüncü ekibimiz de yarın yatalak konumdaki aşı olmak isteyenlere hizmet vermeye başlayacaktır.

3. ekibimiz gün içinde maksimüm 10-15 arası aşı yapabileceğini düşünüyoruz. İki merkezimizle birlikte günlük aşı sayımızı 400 dozlara çıkarabileceğiz. Yarın akşam tüm detaylar ve başvuru adresleri sizlere farklı iletişim kanalları aracılığı ile iletilecektir.

Özel gereksinimleri bireyler için de çalışmalarımız sürmekte ve pek yakında o konuda da detayları paylaşabileceğiz.

Önemli bir teşekkür de eski başhekimimiz sevgili Bülent Dizdarlı'ya etmek isterim, ikinci aşı merkezimizin başında Pazartesi itibarı ile bize gönüllü bir şekilde klavuzluk yapacağı için.

Bu süreçte özellikle yaşlılarımızın rahat bir ortamda hizmet alırken yaşadıkları mutluluğu görmek bizler için en büyük motivasyon."