Mağusa eski Belediye Başkanı Oktay Kayalp  sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımla hükümetin, belediyelerin almış olduğu devlet katkılarından kesintiye gitmesine tepki gösterdi. Kayalp yapmış oldügu paylaşımda  "Bu kritik dönemde belediyelerimizden kesinti yapma yerine, tüm dünyada olduğu gibi onlara daha fazla katkı yaparak halkımıza hizmet ağını genişletmeliyiz." dedi.

İşte Kayalp'in yapmış olduğu paylaşım

"Sn Başbakan Ersin Tatar geçtiğimiz günlerde korona virüs salgınına karşı tedbirler paketini açıkladı. Paketteki birçok önlemin yanında Belediyelerin devlet katkılarından da %25 kesinti yapılması öngörülüyor. Basın toplantısına bu madde sunulurken Belediye devlet katkılarının 450 milyon lira cıvarında olduğu ve devlet bütçesine ciddi bir yük getirdiği ilave ediliyor 
Türkiye Cumhuriyeti , kendi belediyelerine ,ayakta durabilmeleri ve vatandaşlarına daha iyi hizmet verebilmeleri için 3 milyar tl ek katkı yapacağını duyurdu. Avrupa'da ve dünyada da birçok ülke aynı yönde kararlar aldı. 
KKTC Belediyelerinin büyük çoğunluğu bu olağanüstü dönemde takdir edilecek bir çalışma ile insanlarımızın acil ihtiyaçlarına çözüm getirmeye çalışıyor. Gerek kendi kıt olanaklarını zorlayarak ve gerekse özel sektör kurumlarından bağış alarak bu sıkıntılı dönemde hizmetlerini devam ettiriyorlar. Hatta bir kısım Belediyede Başkan ve yönetici personelin aylardır maaş alamadığı veya geç aldığı biliniyor.
Hal böyle iken hala daha bir kesim insanın belediyeleri "krallık" gibi görmesi, belediyelerimizi devlete yük kurumlar olarak işaret etmesi üzücüdür. Belediyelerimizin büyük çoğunluğu bu sıkıntılı dönemde merkezi yönetimden daha organize ve daha disiplinli bir çalışma ile halkımıza hizmeti devam ettirmektedir.
Bu kritik dönemde belediyelerimizden kesinti yapma yerine, tüm dünyada olduğu gibi onlara daha fazla katkı yaparak halkımıza hizmet ağını genişletmeliyiz.
Bu zor dönemde görevlerini fedakarca yürüten tüm Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyesi ve fedakar Belediye çalışanlarına şükranlarımı sunar, hepinizi sevgiyle kucaklarım."