Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Nilden Bektaş Erhürman, sosya medya hesabında yaptığı paylaşımda krizi fırsata dönüştürürcesine çevre talanı yapılmasına sessiz kalmayacakalarını dile getirdi.

İşte o paylaşım:

“Evlerimize kapandığımız şu 15 günlük sürede ; Şehir Plancıları Odasının 3 sene önce itiraz edip yürürlükten kaldırdığı imar emri tekrar yayımlandı. Yuvacık köyünde zeytin ağaçları acil bir şekilde taşındı, nereye taşındığı konusunda halen daha bir açıklama gelmedi. Bostancı köyünde sadece budama izni verilen 2 adet 50 yıllık okaliptüs ağacı kökünden kesildi.Orman arazisi içerisine  özel izinlerle bol gürültülü bir jeneratör eşliğinde vericiler yerleştirilmeye  ve tabi ki ulaşım için yollar açılmaya devam edildi.  Koruma altında olan Mehmetçik Göletine şu meşhur dizi ekibi tarafından  yakılan lastikler döküldü ...Neyse ki Başkanın girişimiyle bölge temizlettirildi..

Ve daha dört bir taraftan bize ulaşan  görüntüler…Ya da ulaşamayanlar.. Normal zamanda bile düzgün yapılamayan kamu denetimlerinin pandemi süresince eksiksiz yapılması beklenemez..  Ancak; Krizi fırsata dönüştürürcesine çevre talanının yapılmasına da sessiz kalacak değiliz..”