Mehmetçik Belediyesi, TC Yardım Heyeti’nin finansmanıyla hazırladığı 5 projesini dün akşam düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

 

Pamuklu’da ekolojik pazar kurulması, Bafra’da halı saha yapımı, Mehmetçik’te Balanokko Meydanı’nın düzenlenmesi, Belediyesi Gazinosu ve Parkı’nın yenilenmesi ve peyzaj düzenlemesi ile yağmur suyu drenaj, asfaltlama, yayalaştırma ve yavaşlattırma projelerinin basına ve bölge halkına tanıtıldığı toplantı, Mehmetçik Belediye Gazinosu’nda yer aldı.

 

Belediyenin basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli meclis üyelerinin ve projelerde yer alan uzmanların da katıldığı basın toplantısında, TC Yardım Heyeti katkılarıyla bu yıl içinde gerçekleştirilecek yatırımlar ve Mehmetçik Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

 

“HEDEF BU YIL HAYATA GEÇİRMEK”

 

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, yaklaşık 2 milyon TL’yi bulan projelerin bu yıl içerisinde hayata geçmesini hedeflediklerini söyledi.

Sarıçizmeli, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya da teşekkür etti.

 

“ARTIK YATIRIM YAPABİLEN, GİTGİDE BÜYÜYEN BİR BELEDİYE”

 

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, uzun yıllar bekleyen projelerin artık hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Mehmetçik Belediyesi’ni yatırım yapabilen, gitgide büyüyen ve halkının hak ettiği duruma getirmek için çalıştıklarını vurguladı.

 

Sarıçizmeli, geçen yıl göreve gelmelerinin ardından beldedeki sorunların tespitini yapıp belediyenin mali durumunu incelediklerini ve ellerinde olanlarla neler yapabileceklerini belirlediklerini anlatarak, bu yolda yürürken TC Yardım Heyeti’nin desteğini gördüklerini anlattı. Sarıçizmeli, 2015 yılı projelerine destek sağlayan TC Yardım Heyeti Başkanı Ertan Tosun’a ve Büyükelçi Halil İbrahim Akça’ya tarafsız şekilde tüm projelerine finans sağlamalarından dolayı teşekkür etti.

 

Sarıçizmeli’nin ardından projelerde yer alan Mehmetçik Belediyesi Asbaşkanı Yüksek Mimar Canan Cival, DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, Peyzaj Mimarı Buket Asilsoy ve İnşaat Mühendisi Hüseyin Öztürel bilgi verdi.

 

PAMUKLU’DA EKOLOJİK PAZAR PROJESİ

 

Basın toplantısında daha sonra Mehmetçik Belediyesi Asbaşkanı Canan Cival; Pamuklu’da yapılması düşünülen Ekolojik Pazar Projesi hakkında bilgi verdi.

 

Cival, yerel üreticilerin ürettiği ürünlere pazar bulamalarına olanak sağlamak ve vatandaşların pazar yerine kavuşması için yaptıkları çalışma sonucunda 1020 metrekare alan üzerine kurulacak pazarda 40 stant yer alacağını söyledi.

 

Bölgede turistik potansiyel yaratılması, ekonomiye katkı sağlanmasının hedeflendiğine değinen Cival, Mehmetçik Belediyesi Cittaslow çalışmaları kapsamında GDO’suz ürün üretimini teşvik etmek,  kayıtlı üretici ve ürünlerin pazarlanacağı nokta yaratmak amaçlı düşünülen projenin 100 araçlı otoparkı yanı sıra güneş enerjisi ile çalışacak pazarın ışıklandırılması hakkında da bilgi verdi.

 

Cival, Adada ilk kez yapılacak projenin bölgeye hem ekonomik alanda katkı sağlayacağını hem de konsept olarak fark yaratacağı vurgulayarak, bu projenin maliyetinin 600 bin TL olduğunu açıkladı.

 

MEHMETÇİK BALANOKKO MEYDAN PROJESİ

 

DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, Mehmetçik Balanokko Meydan Projesi hakkında bilgi verdi. Hoşkara, DAÜ ile imzalanan protokol çerçevesinde devam edecek ve yürütülecek projenin ülkesel fiziki plan çerçevesinde hayat bulacağını belirtti.  Her bölgenin kendi meydanı olduğuna vurgu yapan Hoşkara, Mehmetçik’in de bir meydanı olması gerektiğini ve bu meydanı çekim merkezi haline getirmek, ekonomik ve sosyal açıdan kazanım sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Hoşkara, bu projenin maliyetinin 485 bin TL olduğunu açıkladı.

 

MEHMETÇİK BELEDİYESİ GAZİNOSU VE PARKININ YENİLENMESİ, PEYZAJ DÜZENLEMESİ

 

Peyzaj Mimarı Buket Asilsoy, 270 bin TL’ye mal olacak Mehmetçik Belediyesi Gazinosu’nun ve Parkının Yenilenmesi, Gazinonun Peyzaj Düzenlemesi Projesi hakkında halkı bilgilendirdi.

 

MEHMETÇİK YAĞMUR SUYU DRENAJ, ASFALTLAMA, YAYALAŞTIRMA VE YAVAŞLATTIRMA PROJESİ

 

500 bin TL maliyet öngörülen Mehmetçik Yağmur Suyu Drenaj, Asfaltlama, Yayalaştırma ve Yavaşlattırma Projesi hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Hüseyin Öztürel, bölgede çok ciddi yağmur suyu problemi yaşandığını belirterek, bu suların yer altına indirilmesinin kazanımlarından bahsetti.

 

Yayalaştırma ve yavaşlattırma projesinde bazı yolların tek yön olacağını, yaya ve bisiklet yollarının yaratılacağını belirten Öztürel,  Cittaslow çalışması kapsamında belde yapısının iyileştirilmesi, yetersiz olan yolların asfaltlanarak yapılandırılması, bisiklet kullanımını teşvik etme, yayalaştırma, yaygınlaştırma, kolaylaştırma ve özendirme ile alt yapı çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.

 

BAFRA HALI SAHA PROJESİ

 

Bafra Halı Saha Projesi’yle ilgili projeyi açıklayan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise, bölgenin gelişiminin DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin şu an hazırlığını yürüttüğü bölgesel imar planı üzerine kurgulanacağını belirtti.

 

Basın toplantısı bölge halkının sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.