Kerim Kuyucu, uzun yıllar İngiltere’de yaşadı. Ancak Kıbrıs özlemi ağır basınca ülkesine döndü ve ahşap parke satışı yapmaya başladı fakat umduğunu bulamadı. Bir anda farklı bir işe girişen Kuyucu, şimdi ürettiği eserleriyle tanınıyor

ZEYTİN AĞACINA AHŞAP İŞİYLE YENİDEN HAYAT VERİYOR… Başarılı bir şirketteki yöneticiliği bırakıp, 5 yıl önce İngiltere'den Kıbrıs'a yerleşen Kerim Kuyucu, ahşap oymacılığı öğrendi ve tarihi Lefkoşa çarşısındaki atölyesinden dünyanın farklı ülkelerine hediyelik eşya satmaya başladı. Oldukça ilgi çekici dokusu olan zeytin ağacını tercih eden Kerim Kuyucu, her ürünü yaratırken büyük emek veriyor.

İngiltere’de uzun yıllar yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte memleketi Kıbrıs'a dönen Kerim Kuyucu, ahşap oymacılığı yaparak hayat sürdürüyor.

Kuyucu, Lefkoşa'nın tarihi çarşısındaki 'Olive Branch' adını verdiği dükkanında dekoratif ürünlerden mutfak eşyalarına kadar birçok el yapımı eserin satışını yapıyor.

Kıbrıs sevgisi ağır bastı

Uzun yıllar İngiltere’de bir ahşap şirketinin yöneticiliğini yapan Kerim Kuyucu, eşi ve çocuklarının Kıbrıs’a olan sevgisi nedeniyle 5 yıl önce ailesiyle birlikte Kıbrıs'a taşınma kararı aldı. Kuzey Kıbrıs'a gelince ahşap parke satışı yapan Kuyucu, bu ürüne yeterli ilginin olmadığını gördü ve bir arkadaşının tavsiyesi üzerine ahşap oymacılığı yapmaya karar verdi.

Her ürüne büyük emek veriyor

Kerim Kuyucu, oymacılığı öğrendikten sonra odunu şekillendirerek kaliteli hediyelik eşyalar üretip satmaya başladı.

Oldukça ilgi çekici dokusu olan zeytin ağacını tercih eden Kerim Kuyucu, her ürünü yaratırken büyük emek veriyor.

Turistlere satış yapıyor

Kerim Kuyucu, Lefkoşa'nın tarihi çarşısındaki dükkanına gidenlerin genellikle turistler olduğunu belirtiyor ve bu sayede ürünlerinin dünyanın birçok ülkesine gittiğini anımsatıyor.

Kuzey Kıbrıs’ı çok sevdiğini belirten Kerim Kuyucu, ülkenin kalkınmasını ve görünürlüğünün artmasını istiyor.

Kerim Kuyucu'nun ürünlerini Lefkoşa çarşısındaki dükkanına giderek ya da Facebook'taki 'The Olive Branch' isimli sayfadan görmek mümkün.