KTHY’de ve Londra’daki havalimanlarında şeflik görevlerinde bulunduktan sonra ülkesi Kıbrıs’a dönen aslen Limasollu Erol Revan, yaşadığı Güzelyurt’ta hayalini kurduğu işi yapmaya başladı v kendini meyve üretimine verdi

900 ADET MANDALİNA AĞACI VAR… Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda ve Londra’daki havalimanlarında yıllarca çalışan Erol Revan, emeklilik yaşı geldiğinde görevini devretti ve 2012 yılında KKTC’ye döndü. Revan, Güzelyurt’ta 18 dönümlük arazisine narenciye bahçesi kurdu. En büyük hayalini gerçekleştiren Revan’ın bahçesinde 900 adet King Mandalina, 47 adet yerli zeytin, 200 adet nar ve 40 adet de asma ağacı var. Revan, ağaç yetiştirmenin büyük bir zevk olduğunu, ağaçların tümünü kendi elleriyle ektiğini ve bakımlarını yaptığını dile getirerek verim arttıkça işi ticari boyuta taşımayı planlıyor.

Ahmet İLKTAÇ

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda (KTHY) ve Londra’daki havalimanlarında şeflik yaptıktan sonra Kıbrıs’a geri dönüş yapan aslen Limasollu Erol Revan, Güzelyurt’ta Sümbül Sokak üzerindeki 18 dönümlük arazisinde bahçecilik yapmaya başladı.

Bahçesine bir de ev inşa eden Erol Revan’ın, 900 adet King Mandalina, 47 adet yerli zeytin, 200 adet nar ve 40 adet de asma ağacı bulunuyor.

Ağaçların tümünü kendi elleriyle ekip bakımını yapan Revan, zevk olarak başladığı bahçecilikten 2020 yılında iyi gelir elde etmeyi hedefliyor.

1979 yılında İngiltere’ye gitti

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Erol Revan, 1953 yılında Limasol Binatlı’da doğduğunu söyledi. 1974’den sonra Türkiye’ye tahsile gittiğini anlatan Revan, Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 1978 yılında mezun olduğunu kaydetti.

1979 Ağustos ayında İngiltere’ye geldiğini, İngiltere’de lisan kursuna gittikten sonra 1982 yılında Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda işe başladığını belirten Revan, KTHY’de şirketinin battığı 21 Ekim 2010 tarihine kadar çalıştığını söyledi.

Erol Revan, KTHY’de esas görevinin rezervasyon ve satış şefliği olduğunu, uzun yıllar da Londra’daki hava limanlarında şeflik yaptığını dile getirdi.

Emeklilik yaşı geldiğinde görevini genç meslektaşlarına devrettiğini 2012 yılında da KKTC’ye geri döndüğünü ifade eden Revan, Güzelyurt’ta Sümbül Sokak üzerinde 18 dönümlük arazisine narenciye bahçesi kurduğunu söyledi.

Narenciye bahçesini kurduktan sonra 2018 yılında aynı araziye ev inşaatına başladığını kaydeden Erol Revan, 3 ay önce de evine taşındığını ifade etti. Erol Revan, Kasım-Aralık ve Ocak aylarında İngiltere’deki eşi ve çocuklarına gittiğini söyledi.

Bahçesinde 900 adet King Mandalina, 47 adet yerli zeytin, 200 adet nar ve 40 adet de asma ağacı bulunduğunu anlatan Revan, sultani, siyah üzüm ve parmak verigo türü üzüm çeşitleri bulunduğunu belirtti.

Kendisi ekti, kendisi bakıyor

Erol Revan ağaçların tümünün bakımlarını kendisinin yaptığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Narenciye ağaçlarım 6 yaşında. Henüz ürün alamadım. Tüm umudum seneye… 2 yıldır zeytin ve nar topluyorum. Bu yıl zeytinyağı da çıkardım. Kendim ve ailemin zeytinyağı ihtiyacını karşılayabiliyorum. Fazla elde ettiğimde satışını da yapacağım”.

Bu bahçenin en büyük hayali olduğuna vurgu yapan Revan, ağaç yetiştirmenin büyük bir zevk olduğunu, ağaçların tümünü kendi elleriyle ektiğini ve bakımlarını yaptığını dile getirdi.

Erol Revan bir hobi olarak başladığı bahçecilikle 2020 yılında iyi bir gelir de elde etmeyi hedeflediğini ifade etti. “Bu bahçeye çok para attım” diye konuşan Revan sözlerini King Mandalina ile ilgili şu bilgileri vererek tamamladı:

“ 2 yıl sonra en az 100 ton King Mandalina elde etmeyi bekliyorum. King Mandalina, Balkan ülkelerine ve Rusya’ya ihraç edilebiliyor. Alıcısı çoktur. Çok güzel bir tadı vardır. Kocamandır. Turunca benzer bir görünüşü vardır. Çok dayanıklıdır. 2 King Mandalina’dan 1 bardak meyve suyu çıkar. Hem lezzetlidir. Hem de şifa verir. Hasat Ocak ayında başlar, Şubat ayında biter. Yerli mandalinanın hasadı ise Şubat ayında başlar, Nisan ayında biter”.