Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis'te konuştu, 'Dörtlü Hükümet' döneminde, Merkez Bankası'ndan avans istendiği zaman dönemin UBP Başkanı Ersin Tatar'ın Ankara'ya giderek, bu paranın kullanmaması için girişim yaptığını söyledi.

Erhürman, "Keşke Tatar burada olsa, bu halktan özür dileseydi" dedi.

"Çarşıdaki ateş büyüyor" diyen Erhürman, elimizdeki kaynakların son derece sınırlı olduğunu söyledi, o nedenle bu kaynakları "doğru ve adil dağıtmanın önemini vurguladı.

"Maliye Bakanı 350 milyon TL kaynaktan söz etti, bunun 200 milyonu Merkez Bankası'ndan avans, 100 milyonu da borçlanmadır" diyen Erhürman, azınlık hükümetinin, görev süresinin sonrasına yönelik borçlanmalar yaptığını belirtti.

Merkez Bankası kârının yıl sonunda, genellikle 13'üncü maaş için kullanıldığını anımsatan Erhürman, "Dörtlü Hükümet" döneminde döviz krizinde kullanmak için bu parayı "avans" olarak talep ettiklerini söyledi, "O dönemde Tatar, Türkiye'ye giderek, o parayı almamamız için buraya baskı yaptırdı" dedi.

"O dönem sene sonu istemiştik, şimdi daha şubattan bu avans isteniyor" diyen Erhürman, "Keşke burada olsaydı Ersin Tatar da çıkıp bu kürsüden özür dileseydi. Çünkü o dönem de döviz krizi vardı, aynı avansı istedik, o para anamızın ak sütü gibi helaldi, ancak buraya müdahale davet edilmişti" şeklinde konuştu.

Erhürman, hükümeti harcama planını paylaşmaya çalıştı, "Çünkü bu azınlık hükümeti, ekime kadar bir hükümet olarak kuruldu." dedi.

Kaynak: Yenidüzen