Firari şahıs, bu akşam Doğanköy'de tespit edilerek tutuklandı.

2 yıl önce Girne’de bir kadının boğazını sıkarak bayılttıktan sonra çantasından paralarını çaldığı için tutuklanarak hapse mahkum edilen ve "Alex" olarak bilinen firari, Doğanköy'de Aydın Tepe Sokak üzerinde boş bir eve girerek gizlendi, ancak, polisten kaçamadı.

Firari şahıs Alexandr SATLAEV polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandı. 

Polis titiz çalıştı

Polis bugün gün boyu yaptığı aramalarda Satlaev’e ulaşamamıştı. Saatler 17.30’u gösterdiğinde ise Doğanköy’de bir evin kamerasında tespit edilmesinin ardından polis ekipleri olay yerine giderek mahalledeki evleri tek tek aradı.

Polisin emin bir şekilde evlerin kameralarını taraması ve bu bölgeye odaklanmasının ardından olayların gelişimi değişti. Evleri teker teker tarayan polis boş evleri de tespit etti.

Kameradan tespitin yapıldığı mahalledeki boş bir ev tespit eden polis ekipleri, sahibinin yurt dışında olduğunu tespit ettiği eve komşuda bulunan anahtarla girmek istedi ancak kapının arkasında sandalye nedeniyle kapı açılmadı.

Polis ekipleri 8 aydır kullanılmayan evde banyo ve lavabonun kullanıldığını tespit edince evin etrafını sardı. Polis ve Çevik Birlik, çok titiz bir şekilde çalışarak üst kattaki bir odada Satlaev’i tespit etti. Satlaev’in saklandığı odanın kapısı kırılarak içeriye girildi ve Satlaev bulundu.

Polisi karşısında gören Satlaev yine odadan kaçmak istedi. Rus firari ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin makul güç kullanarak kaçağı etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

Rus'un eve pencereyi kırarak girdiği ve ev içerisindeki eşyaları kullandığı, kıyafetlerini değiştiği saptandı.

Lefkoşa'daki Merkezi Cezaevi'nden kaçarak yaya olarak Girne'ye bağlı Doğanköy'e giden ve 3 gün boyunca polisten kaçan Alexsandr Satlaev'in bitkin hali gözden kaçmadı.

Öte yandan Rusya’da 4 kadına tecavüz eden ve 7 kadına ise tecavüz teşebbüsünde bulunan ve KKTC'de soygun ve cinsel tecavüz suçlarından cezaevine gönderilmişti.