Başbakan Ersin Tatar’ın İngiltere’ye gidip gitmeyeceği tartışıladursun, İngiltere Ağır Dolandırıcılık Ofisi (SFO) son sözü söyledi ve bir mektup ile adeta Ersin Tatar’a “Come on Ers” dedi. 

Başbakan Ersin Tatar’ın İngiltere’ye girişi ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili  ile seyahat özgürlüğü bağlamında spekülasyonlar devam ederken son sözü Polly Peck davasını araştıran İngiltere Ağır Dolandırıcılık Ofisi (SFO) söyledi ve adeta Tatar’a “Come on Ers” dedi. 

Ersin Tatar hakkındaki eski tutuklama emrinin kaldırıldığını bir mektup ile bildiren SFO, SFO Direktörü’nün Ersin Tatar’ın yargılanmasının şu an kamu yararı açısından bir fayda sağlamayacağı görüşünde olduğu ifade ediliyor ve SFO’nun Tatar ile ilgilenmediği belirtiliyor

Başbakan Tatar’ın avukatları aracılığı ile yaptığı başvurunun sonucunda, yine avukatlarına hitaben yazılmış belge niteliğindeki mektup ile Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını önündeki en büyük engel olarak görülen seyahat özgürlüğünün kısıtlı olması durumu da ortadan kalkmış oldu. 

Bugün Londra’ya kısa bir ziyaret yapacak olan Ersin Tatar, eğitim gördüğü ve çalışma yaşamına başladığı İngiltere’ye 1991 yılından bu ilk kez ayak basmış olacak.

Kaynak: Kıbrıs Postası