TATAR: “UBP YAŞAMSAL SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDEDİR”

“BAŞBAKANLIĞIMDAKİ HÜKÜMET, BUGÜNE KADAR ÜLKEMİZİN KARŞILAŞTIĞI ÖNEMLİ SORUNLARIN AŞILMASINDA ÖNEMLİ İŞLER BAŞARMIŞTIR”

“GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU BİR İŞADAMININ ÜLKEMİZE GELİŞİ İLE İLGİLİ OLARAK YAŞANANLARI HALKIMIZIN YARARINI GÖZETEREK DEĞERLENDİRDİM”

“YAŞANANLAR HALKIMIZI OLDUĞU KADAR SAĞLIK KONULARI ÜZERİNE BÜYÜK BİR HASSASİYETLE DURAN BİZLERİ DE ÜZMÜŞTÜR. ANCAK DAHA ÖNCE CUMHURİYET MECLİSİ’NDE DE İFADE ETTİĞİM ÜZERE ORTADA YAŞANAN BAZI HATALAR VARDIR”

“BU BAĞLAMDA TURİZM BAKANIMIZ SAYIN ÜNAL ÜSTEL’LE, GİRNE MİLLETVEKİLİMİZ KUTLU EVREN ARASINDA BİR NÖBET DEĞİŞİMİ YAŞANMASI YÖNÜNDEKİ KARARIMIZI SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA SUNDUM”        

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, UBP’nin devlet için, millet için ülkedeki yaşamsal sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirterek, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerini içeren yazılı bir açıklama yaptı. 

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, UBP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ulusal Birlik Partisi Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük desteğine sahip, köklü, Devlet için, millet için taşıdığı önemli, yaşamsal sorumlulukların bilincinde bir partidir.

Partimizin büyük ortak olarak görev aldığı, benim Başbakanlığımdaki UBP-HP koalisyon hükümeti 1 Haziran 2019’da güvenoyu alarak göreve başlamış ve bugüne kadar ülkemizin karşılaştığı önemli sorunların aşılmasında önemli işler başarmıştır.

Bu hükümet döneminde ilk kez Maraş’ın, bizim idaremizde, Vakıfların hakları da göz önünde bulundurularak, Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuru suretiyle eski sakinlerinin yerleşimine açılması için adımlar atılmış, Kıbrıs konusunda iki Devletli bir çözüm istediğimiz net bir şekilde ortaya konulmuş, hidrokarbon kaynaklarındaki haklarımızla ilgili Türkiye ile birlikte aktif bir politika izlenmiştir.

Bu hükümet döneminde Anavatan Türkiye ile biri 20 Temmuz 2019’da diğeri 26 Mayıs 2020’de olmak üzere iki İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması imzalanmış ve ekonomimiz , alt yapımız, bütçe açıklarımızın giderilmesi, Covid-19’un yarattığı sıkıntıların giderilmesi için ciddi kaynak sağlanmıştır.

Bu hükümet döneminde alınan yerinde, zamanında, doğru kararlarla 10 Mart 2020 tarihinden itibaren yaşamaya başladığımız koronavirüsle mücadelede başarılı olunmuş, ülkemizde 62 gündür sıfır pozitif vaka çıkması noktasına gelinmiştir.

Bu hükümet döneminde ‘Toplumsal Dayanışma İçin Birinci Ekonomik Tedbirler Ve Destek Paketi’ ortaya konulmuş ve söz konusu pandemi döneminde yaşanması olası bir ekonomik yıkım önlenmiştir.

Şimdi ise ekonomimizi hızla toparlama, eski noktasına getirme ve atılım sürecini başlatmak üzereyiz.

Çok yakında ‘İkinci Ekonomik Tedbirler Ve Destek Paketimizi’ açıklayarak tüm sektörler için yapacaklarımızı ortaya koyacağız.

Dolayısı ile tüm değerlendirmelerimde içinde bulunduğumuz durumu ön planda tuttum ve geçtiğimiz hafta sonu bir işadamının ülkemize gelişi ile ilgili olarak yaşananları halkımızın yararını gözeterek değerlendirdim.

Bir kere olay üzücüdür. Yaşananlar Halkımızı olduğu kadar sağlık konuları üzerine büyük bir hassasiyetle duran bizleri de üzmüştür.

Ancak daha önce Cumhuriyet Meclisi’nde de ifade ettiğim üzere ortada yaşanan bazı hatalar vardır.

Şu veya bu niyetle yapılmış bu hataları görmezden gelmek, kamuoyunun isteklerini yok saymak doğru olmadığı için ortağımız Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’la da görüşerek kabinemde iki bakanı değiştirmek istediğimi net bir şekilde ortaya koydum.

Bu bağlamda Turizm Bakanımız Sayın Ünal Üstel’le, Girne Milletvekilimiz Kutlu Evren arasında bir nöbet değişimi yaşanması yönündeki kararımızı Sayın Cumhurbaşkanı’na sundum.

İnanıyorum ki Halkın Partisi de açıklanacak soruşturma raporları doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri mutlaka yapacaktır.

Yaşananlar ortadadır ve takdir çok değerli halkımızındır.”