Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sosyal medya hesabından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İşte o paylaşım:

“Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlığının ve özgürlüğünün dönüm noktası olan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile İslam aleminin bayramı olan Kurban Bayramı’nı birlikte kutlamanın büyük bir heyecanı içerisindeyiz.

Kıbrıs Türkü, hak etmediği ambargo ve izolasyonlar altında dahi Anavatan Türkiye'den aldığı destek, inanç ve kararlılıkla ilerlemeye devam etmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, gelecek nesillere bırakılabilecek en önemli mirastır. Bu gün, barışcıl tutumumuzu, adada yok edilmek istenen Kıbrıs Türkü’nün toplumsal varlığını ve özgürlüğünü, Anavatan Türkiye’nin garantisinde ilelebet sürdüreceğini bütün dünyaya hatırlatma günüdür.

Bugün bu topraklar üzerinde hür ve barış içerisinde yaşıyorsak, 47 yıl önce Anavatanımız Türkiye'den gelen Mehmetçiklerimiz ve Mücahitlerimizin cansiparane omuz omuza verdiği onurlu mücadele sayesindedir.

Kıbrıslı Türklerin acılarının sona erdiği, can ve mal güvenliğinin garanti altına alındığı, özgürlük ortamının sağlandığı tarihimize kazınan bu büyük zaferin 47. Yılı kutlu olsun.

Bu yıl ki 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı belki de insan hayatında pek görülmesi mümkün olmayan bir güzellik içerisinde geçecek, Kurban Bayramı’nın da kutlanacağı bu günde, iki bayramı bir arada yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğumu belirtmek isterim.

Her günümüzün bir bayram havası içerisinde geçmesi dileklerimi sunarken, bu vesile ile tüm müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, aileleri ve yakın dostları ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde günler geçirmelerini Allah’tan niyaz ediyorum. Unutmayalım ki, koronavirüs henüz tam bitmiş durumda değil, lütfen bayram süresi boyunca da kişisel tedbirlerimizi almayı sürdürmeli, mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan kaçınmalı ve maske kullanımına devam etmeliyiz.

Tüm bu duygularla birlikte, bizleri bugünlere kavuşturan kahramanlarımıza ve desteği ile bizlere daima güç veren Anavatan Türkiye'ye minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimize tanrıdan rahmet diliyor, gazilerimizi saygı ile anıyor, bu gururu paylaşan tüm halkımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”