Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Halkın Partisi (HP) Hükümeti, “Jetgiller” skandalından sonra, skandal üstüne skandallar yaşıyor.

Hükümet, dün Bakanlar Kurulu’nun ardından ortak kararlar yayımladığı emirnameyi “yanlışlıkla yayımladık” diyerek bugün yürürlükten kaldırdı. Ancak, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin ilgili kararı yanlışlıkla değil, hukuka aykırı olarak aldığı için geri çektiğini açıkladı.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan CTP Lideri ve aynı zamanda hukuk insanı Tufan Erhürman, hükümetin dün yayınladığı emirnameyi “sehven” yani yanlışlıkla yayımladığını öne sürerek yürürlükten kaldırdığını, ancak durumun böyle olmadığını hükümetin ilgili emirnameyi Başsavcılıktan aldığı görüş sonrasında yürürlükten kaldırdığını bildirdi.

Bunun “sehven yayımladık” değil, “hukuka aykırı iş yaptık” olduğunu ifade eden Erhürman, “Artık ne dediğinizi de, ne yaptığınızı da anlamak imkansız Bu ülkeyi kaosa sokmak için daha başka ne yapacaksınız???” dedi.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımı:

“Gerçekten artık inanılır gibi değil. Dün yayımlanan emirname "sehven" yani yanlışlıkla yayımlandığı için bugün yürürlükten kaldırılmış. Resmî Gazete'de yanlışlıkla yayımlanan bir emirname!!! Gerekçe: Başsavcılık görüşü alınmış da Başsavcılık İyi İdare Yasası'na uymadınız demiş.

Başsavcılık görüşü alacaktınız madem neden yayımlamadan önce almadınız? Yaptığınız işin hukuka aykırı olduğuna ikna olduysanız, Bakanlar Kurulu kararı ile geri almanız gerekirdi. Oysa siz bunu yapmadınız ve "sehven", yani yanlışlıkla yayımladık dediniz. Bunun adı "sehven yayımladık" değil, "hukuka aykırı iş yaptık"tır ve o durumda Bakanlar Kurulu kararı olmadan geri alamazsınız.

Artık ne dediğinizi de, ne yaptığınızı da anlamak imkansız Bu ülkeyi kaosa sokmak için daha başka ne yapacaksınız???”