Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere (KTGAB) Başkanı Nafiya Horozoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kuruluşundan itibaren 2 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğüm KTGAB Başkanlığı görevimden Haziran ayında ayrılacağımı tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Nafiya Horozoğlu, “Olağan Genel Kurul Toplantısında aday olmayarak bayrağı yeni bir çalışma arkadaşımıza devret edeceğim” dedi.

İşte o paylaşım:

“Kuruluşundan itibaren 2 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğüm KTGAB Başkanlığı görevimden Haziran ayında ayrılacağımı tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Haziran ayında gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurul Toplantısında aday olmayarak bayrağı yeni bir çalışma arkadaşımıza devret edeceğim.

Bugüne kadar çalıştığım çalışma arkadaşlarıma ve desteğini asla esirgemeyen herkesten çok teşekkür ederim.

Uzun yıllardan sonra ilk kez İngiltere'de doğup büyüyen veya Kıbrıs'tan okumak için İngiltere'ye gelen gençler örgütlenip, güçlü bir ses oluşturdu. Yolun başından beri bizim davamız; İngiltere’deki üçüncü ve dördüncü nesilin asimilasyonu engellemek, gençlere kültürümüzü tanıtmak ve Kıbrıs Türk kimliğine sahip çıkmaktı. Bu dava büyüklenenlerin değil, bize kültürümüzü miras bırakan büyüklerimize hürmet edenlerin davası. Bu dava geleceğimizin kavgasıdır ve var olma mücadelemizdi.

KTGAB, inancını ve emeğini memleket sevgisi ile besleyen gönüllerin birliğidir. Ben ise bu birliğin sayesinde farklı renklerden, görüşlerden ve kesintilerden oluşan, ve bizleri aydınlığa taşıyacak bir gökkuşağı yaratmak için çalışma arkadaşlarım ve üyelerimizle bir oldum.

Zaman zaman yolumuza taş konuldu, umudumuz kırıldı veya çabalarımız gölgelenmek istendi ama kimseyi kırmadan ısrarla duruşumuzu koruduk. Dolayısıyla, en büyük temennim İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumun kimliğine ve kültürüne dayanışma içinde sahip çıkması. Bununla birlikte gençlerimize de sahip çıkmalıyız. Gençler, sadece geleceğimizin değil, bugünümüzün de teminatıdır.

Gençlerin ve ailelerin sesini bağımsız ve özgürce duyurmak için çıktığımız bu yolda ben de birey olarak çalışmalarımı ve mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim. KTGAB Başkanlık görevinden ayrılıyorum ama her daim bu kocaman ailenin bir parçası olacağım. Bu bir veda değil, bu bir estir, bir duraktır, bitmeyen şarkının notaları arasında bir moladır.”