Gazimağusa’da faaliyet veren Namık Kemal Lisesi’nin 10. sınıf öğrencisi Hacer Ataoğlu, geleceğin kadın doktorlarından olma hayali bir yana dururken, müzik alanında ülkemize büyük bir gurur yaşatıyor.
Genç bir baterist olan Hacer Ataoğlu, internet ortamında düzenlenen ve uluslararası bir platform olan ‘HIT LIKE A GIRL’ yarışmasında Türkiye ve dolayısıyla Kıbrıslı Türkler adına temsiliyet hakkı kazandı. Hacer Ataoğlu, amatör veya profesyonel tüm kadın bateristlerin katıldığı bir platform olan ‘HIT LIKE A GIRL’ yarışmasında hem jüriden iyi bir puan almayı, hem de video beğenilerine göre dereceye girmeyi istiyor. Bu nedenle Hacer Ataoğlu, tüm Kıbrıslı Türkler’den destek bekliyor. ‘hitlikeagirlcontest.com’ adresinden 13-17 yaş kategorisinde bulunan Hacer Ataoğlu’nun performansını tıklayıp izlemek ve ‘vote now’ kısmına tıklayarak oy vermek mümkün. Hacer Ataoğlu’nun performansına 2 Mayıs Pazar gününe kadar günde bir kez oy verilebilecek.

(Hacer Ataoğlu’nun performansını tıklayıp izlemek ve ‘vote now’ kısmına tıklayarak oy vermek mümkün.)

Linke tıklayın.... https://hitlikeagirlcontest.com/entries/drumset-13-17/?fbclid=IwAR3gtbRy3VBYYMcd7-PjVARc7Gau-lPENmVRUC3F32DlN0snljODY2s1PO4


Güzel rastlantı sonucu bateri çalmaya başladı

Hacer Ataoğlu, Namık Kemal Lisesi’nin 10. sınıf öğrencisi
. Pandemi nedeniyle online derslere devam eden Ataoğlu, bateri ve gitar eğitimi de alıyor. Müzik dinlemeyi, müzikle iç içe olmayı çok seven Ataoğlu, müzik öğretmeni olan ablası aracılığıyla müziğe ilgi duyduğunu farketmiş. 2018 yılında müzik öğretmeni olan ablasını kurs binası önünde beklerken, oradaki bateri öğretmeni Atıl Açıkel’in davetini geri çevirmeyen Hacer Ataoğlu, şu an umut vadeden bir kadın baterist olma yolunda ilerliyor. Hacer Ataoğlu, Atıl Açıkel’in kendisini kursa davet etmiş olmasından memnuniyet duyduğunu ve bugün yarışmaya katılabilecek noktaya geldiğini söyleyerek, “Atıl Hoca, ilk denemede ritm kulağım olduğunu ve bateri çalmaya başlayabileceğimi söylemişti. Önceleri basit ritm kalıplarını öğrendim. Daha sonra da teknik üzerine yoğunlaştık. Eğitimlerimiz gayet iyi gidiyor” dedi.

Yarışmada, Türkiye ve dolayısıyla Kıbrıslı Türkleri temsil ediyor

Hacer Ataoğlu, ‘HIT LIKE A GIRL’ yarışmasından da bahsederek, bunun amatör ve profesyonel tüm kadın bateristlerin katıldığı bir platform olduğunu ifade etti. ‘HIT LIKE A GIRL’ yarışmasına daha önce yabancı diğer ülkelerin katıldığını, bu yıl ilk kez Türkiye adına kendisinin temsiliyet hakkı kazandığını belirten Ataoğlu, “Halkımızdan beklentim, performansımı beğenirlerse bana oy vermeleridir. Yarışmacılar, hem jüri oylarına hem de beğeniye göre derecelendiriliyor. Bu nedenle beğenilerin benim için büyük bir önemi vardır. Performansımı oylamak isteyenler, 2 Mayıs Pazar gününe kadar günde bir kez oy verebilecek” diye konuştu. Tüm yarışmacılara başarı dileğinde bulunan Ataoğlu, “Sonuç ne olursa olsun önemli olan yarışma heyecanını tatmak ve Kıbrıslı Türklerin de var olduğunu hissettirmektir. Başta ailem olmak üzere beni müzik alanında geliştiren ve bu yarışmaya hazırlayan Atıl Açıkel ve Cumali Bozpınar hocalarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

Hacer’in hayali doktor olmak

Hacer Ataoğlu’nun hayali, tıp eğitimi alıp doktor olmak. Hacer Ataoğlu, ayrıca bateri çalmayı da geliştirmek istiyor: “Umarım hayallerimi gerçekleşirir ve doktor olurum. Tüm arzum, güzel bir geleceğimin olması ve iyi bir yerlere gelebilmektir” dedi.

(Hacer Ataoğlu’nun performansını tıklayıp izlemek ve ‘vote now’ kısmına tıklayarak oy vermek mümkün.)

Linke tıklayın.... https://hitlikeagirlcontest.com/entries/drumset-13-17/?fbclid=IwAR3gtbRy3VBYYMcd7-PjVARc7Gau-lPENmVRUC3F32DlN0snljODY2s1PO4