GÜNEY KIBRIS’TA SON 24 SAAT İÇERİSİNDE REKOR VAKA ARTIŞI GERÇEKLEŞTİ VE KORONAVİRÜSTEN KAYNAKLANAN 35 YENİ VAKA İLE BİRLİKTE TOPLAM SAYI 214’E ULAŞTI

Güney Kıbrıs’ta son 24 saat içerisinde rekor Covid-19 vaka artışı gerçekleşirken, tespit edilen 35 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısı da 214’e ulaştı.

Rum haber kaynakları, vaka artışının haricinde, Rum kesiminde bugün Covid-19’den kaynaklanan yeni bir ölüm daha kayda geçirildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının da toplam 6’ya yükseldiğini duyurdu.

Yeni tespit edilen vakaların ikisinin yurt dışından Güney Kıbrıs’a dönen kişiler olduğu belirtilirken, 31 kişinin teyit edilmiş vakalarla temas sonucu virüsü kaptığı, iki kişinin ise virüsü nasıl kaptığının bilinmediği ifade edildi.

Habere göre, Rum Sağlık Bakanlığı'nın Virüs Danışma Komitesi üyesi olan Dr. Leondios Kostrikis ise açıklamasında, Güney Kıbrıs’ta koronavirüsle ilgili toplam 6 bin 447 laboratuvar analizi yapıldığını, hastalığa yakalanan 18 kişinin bunu atlattığını, 126 vakanın ise teyit edilmiş vakaların temaslarının izlenmesi sonucu tespit edildiğini dile getirdi.

Koronavirüsten kaynaklanan yeni ölümün Lefkoşa Rum Genel Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte olan 68 yaşındaki bir kişi olduğu belirtildi.

Bugün meydana gelen yeni ölümle birlikte Rum kesiminde koronavirüsten hayatını kaybedenlerin toplam sayısı beşi erkek, biri de kadın olmak üzere toplam 6’ya yükseldi.

İlgili haberlede şu an Güney Kıbrıs’ta 3’ü Limasol, 6’sı da Lefkoşa Rum kesiminde olmak üzere toplam 9 kişinin solunum cihazına bağlı tedavi görmekte olduğu da kaydedildi.