Adanın her bölgesinden, her görüşünden ve her çevresinden 200’ü aşkın gencin katılımıyla 2019 yılında ilk kez düzenlenen Gençlik Kongresi bu yıl yeniden düzenleniyor.

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi, İskele Karpaz Gençlik Derneği, Lefkoşa Gençlik Derneği ve Mağusa Gençlik Birliği iş birliğinde düzenlenecek Kongre’ye tüm belediye ve siyasi partilerdeki gençlerin yanı sıra bireysel başvuru yolu ile de gençler katılacak.

Çevre, eğitim, ekonomi, sağlık ve toplum gibi başlıklar altında Kıbrıslı Türk gençlerin fikirlerinin ilk kez bu denli geniş katılımla ortaya çıkmasına olanak sağlayan Kongre için ön tarih olarak 28-29 Ağustos 2021 tarihleri belirlendi. Ayrıca bu yıl kongre katılımcıları için yaş grubunun 1991 ile 2003 yılları arasında (her iki yıl da dâhil) doğan gençler olması kararlaştırıldı. Bağımsız ve demokratik beş öğrenci ve gençlik örgütünün ortaklaşa düzenleyeceği kongre için detaylar ve katılımcı başvuruları çok kısa süre içerisinde gençlerle duyurulacak.