Ulusal Birlik Partisi (UBP) Mağusa Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, “Gelenekler Girişimcilikle Buluşuyor” adlı projelerini açılışını dün Serdarlı’da gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Projenin amacının kadınlara, ekonomik bağımsızlıklarını gelenek ve göreneklere dayalı bir girişimcilik algısıyla kazandırmak olduğunu belirten Canaltay, projeye destek verenlere teşekkür etti.

İşte Resmiye Eroğlu Canaltay’ın konu ile ilgili paylaşımının tam metni:

“Gelenekler Girişimcilikle Buluşuyor”adlı projemizin açılışını dün Serdarlı’da gerçekleştirdik. Bu proje; “Kadın Girişimciliğinin Geleneksel Sektördeki Etkinliğinin Artırılması Projesi” olup; başkanlığını yürüttüğüm Antik Mağusa Vakfı ile Anavatanımız Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA’nın işbirliğinde gerçekleştirilmektedir.

Projede amaçladığımız: “Kadınlara, ekonomik bağımsızlıklarını gelenek ve göreneklere dayalı bir girişimcilik algısıyla kazandırmaktır”. Kadın emeğinin karşılığını bulabileceği bir ekonomik yapı hayaliyle yola çıktık. İlham kaynağımız, Anavatan Türkiye’de kadın emeğine verilen değerin bir göstergesi olarak kadın kooperatifleri ve girişimlerinin desteklenmesi örnekleri oldu. Bu bağlamda TİKA’nın değerli başkanı Pınar Hanım ve ekibine vermiş oldukları destek için Antik Mağusa vakfı olarak teşekkür ediyoruz. Projede bizlere her türlü imkanı sağlayan “Serdarlı Belediyesi’ne”; eğitim partnerimiz “Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’ne” ve üniversitenin işletme yönetimi bölüm başkanı “Yardımcı Doçent Doktor Burak Erkut’a” da teşekkür ediyorum. Ayrıca dün bizi yalnız bırakmayan desteklerini belirten GİGEM ve Sanayi Odası yetkililerine de teşekkür ediyoruz”.