Gazimağusa-Baykal bölgesindeki orman arazisinin, insanların eğlenme ve dinlenme amacıyla kullanabilecekleri bir duruma getirilmesi amacıyla belediyeye kiralanması konusunda Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında protokol imzalandı.

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, protokole Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter imza koydu.

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, törende yaptığı konuşmada, söz konusu yerin belediyeye tahsis edilmesi sonrası bölgede rekreasyon alanı oluşturulacağını söyledi.

 

İçerisinde yürüyüş ve bisiklet parkuru ayrıca spor yapılabilecek mekanların yaratılacağını ifade eden Dinçyürek, çevreye yeni bir kazanım sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

 

Bölgenin şu anda moloz atıklarıyla dolu, kirli bir durumda olduğunu belirten Dinçyürek, çevre dostu bir projeyle bölgeyi Gazimağusa’ya kazandıracaklarını vurguladı.

 

Dinçyürek, “Bir ay içerisinde bu bölgede öncelikle temizlik çalışmasının yapılması; daha sonra da orman rekreasyon çalışmalarına başlanması amaçlanıyor. Atıl durumda olan bir bölgenin topluma kazandırılması adına mutluyuz” dedi.

 

ARTER “ATIL DURUMDAKİ ORMAN ARAZİLERİ ÇEVRE DOSTU PROJELERLE DEĞERLENDİRİLİYOR”

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise Çevre Bakanlığı ile bir çok projede işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, imzalanan protokolün de bunlardan birisi olduğunu söyledi.

 

Bakanlık ile teknik ve idari anlamda ortak çalışmaların devam ettiğini ifade eden Arter, bakanlık bünyesinde atıl durumda olan şehirdeki tüm orman arazilerinin çevre dostu projelerle değerlendirebilmek adına çalışmalar yapabileceklerini belirtti.