Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın “Mali İşbirliği Protokolü” ve imzalar için ülkemizi ziyareti ardından değerlendirmeler sürüyor…

Ekonomik Örgütler Platformu dönem Sözcüsü, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Fuat Oktay’ın ülkemizdeki iki günlük temas ile açıklamalarını, gözlemlerini Kıbrıs Postası’na özel olarak değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ziyareti ile “kişisel gözlemlerini” değerlendiren Ekonomik Örgütler Platformu dönem Sözcüsü, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “ısrarla değirmeni taşıma su ile döndürme anlayışını gözlemledik. Bu anlayış bizimkilerde… Bizim tarafta… Şaşırmayın ama Biz hayal kırıklığı içindeyiz” dedi.

Gürcafer, ekonomik anlamda daha da endişeli bir sürece girmiş olduklarını gözlemlediklerini söyledi.

“Daha önce köy yollarını biz yapardık. Şimdi açıklamalardan anlıyoruz ki bunları da artık Türkiye yapacak” diyen Gürcafer, daha da endişeli bir sürece girdiklerini vurguladı.

Master karayolları planına ilişkin Cafer Gürcafer, “daha önce var olan ve süren sürecin devamı müjdelendi” dedi.

Kıbrıs Postası’na konuşan Cafer Gürcafer, “bizi ekonomik olarak ayağa kaldıracak, yapısal reel bir durum da yok ortada, bunu da açıkça gözlemledik” diye konuştu.

Gürcafer, Ekonomik Örgütler Platformu olarak Fuat Oktay’la görüşme fırsatı bulamadıklarını, sınırlı, yetersiz bir süre olduğu için Ankara’da görüşme taleplerini ilettiklerini, bunun değerlendirileceğinin aktarıldığını da açıkladı.

Daha önce Kıbrıs Postası’na 20 bin 20 bin değil, ülkemize çok sayıda aşı gelmesi ve Türkiye’ye ekonomik yükümüzün azalmasının bu olduğu yönünde talepleri olacağının hatırlatılması üzerine Gürcafer, “elbette Allah Razı olsun ancak bu aşılar, miktarlar bizim ekonomik olarak ayağa kalkmamıza yetmeyecek bu aşamada… Yük olmayı da sürdüreceğiz, anlaşılan bu…” dedi.

Kıbrıs Postası- Vatan MEHMET