Cumhuriyetçi Türk partisi Milletvekili Fikri Toros sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla "Krizin etkilerini hafifletebilmek için, diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da dış kaynak desteğine duyulan acil ihtiyaç aşikardır. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan tıbbi malzeme ve maddi desteğin yanısıra, Avrupa Birliği’nden de destek alınması amacıyla yapmış olduğum girişimlerin olumlu olarak değerlendirilmiş olması memnuniyet vericidir. Bu çalışmada şahsıma gösterilen güven ve yapıcı işbirlikleri için, AB Destek Ofisi Müdürü Sayın Arttu Makipaa ve Brüksel’deki tüm muhataplarıma Kıbrıs Türk Toplumu adına içtenlikle teşekkür ederim." dedi.

İşte Fikri Toros'un yapmış olduğu paylaşım...

Fikri Toros: “Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak sahip olduğumuz uluslararası iletişim ağı ve diplomatik kapasitenin, bizleri ayrıştıran önemli unsurlardan olduğunu her fırsatta anlatıyoruz. Korona virüsü ve etkilerine karşı mücadelede de sağlık, sosyal ve ekonomik alanlarda uzmanlarımızın yapmakta olduğu çalışmaları hükümet ve kamuoyu ile paylaşıyor, kriz yönetiminde her türlü siyasi sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu tekrarlıyoruz.
Krizin etkilerini hafifletebilmek için, diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da dış kaynak desteğine duyulan acil ihtiyaç aşikardır. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan tıbbi malzeme ve maddi desteğin yanısıra, Avrupa Birliği’nden de destek alınması amacıyla yapmış olduğum girişimlerin olumlu olarak değerlendirilmiş olması memnuniyet vericidir. Bu çalışmada şahsıma gösterilen güven ve yapıcı işbirlikleri için, AB Destek Ofisi Müdürü Sayın Arttu Makipaa ve Brüksel’deki tüm muhataplarıma Kıbrıs Türk Toplumu adına içtenlikle teşekkür ederim.
Bu zorlukların en az zararla geride kalması için çalışmalarımız devam edecektir...”