Hayvan üreticilerinin üç gündür süren eylemi, sonuçsuz kaldı. Üreticiler dün meclis önünde başladıkları eylemlerini bir süreliğine Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önüne taşıdı. Burada süt döküp, bakanlığa yumurta atan üreticiler, Girne Kapısı önünde de oturma eylemi yaptı. Üreticiler, “Taleplerimiz yerine gelene kadar buradayız” dedi.

Üreticilerin eyleminin yanı sıra bugün Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtları Birliği, KTEZO, KAR-İŞ, Seyahat Acenteleri Birliği ile Ercan Havaalanı, Gazimağusa ve Uluslararası Taksiciler Birliği de Başbakanlık önünde eylem yapacak. 5 örgüt, ekonomik bir takım tedbirler alınmasını istiyor.

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer, köy yollarının ve bazı üst yapı işlerinin Türkiye’den gelen iki firmaya ihalesiz olarak verildiği bilgisini aldıklarını ifade ederek “Bu, çok büyük bir rahatsızlık yaratmıştır ve üyelerimiz ayaklanıyor” dedi. Gürcafer, yönetim kurulu toplantısında eylem kararı çıktığını belirterek, eylemin yeri, günü ve saatiyle ilgili detayların bugün açıklanacağını duyurdu.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, bölgede yaşanan sağlık sorunları ve talepleriyle ilgili yarın Dipkarpaz Sağlık Ocağı önünde eylem yapılacağını duyurdu. Dipkarpazlılar, sağlık ocağında 24 saat boyunca bir ambulans ve hemşire görevlendirilmesini talep ediyor.