CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, istihdamın desteklenmesi ile ilgili tüzüğün genel gerekçesinin hükümetin toplum sağlığını koruma amacıyla verdiği kapatma kararından doğal olarak olumsuz etkilenen tüm kesimlerin bütçe olanakları çerçevesinde mümkün olan katkıyla desteklenmesi olması gerektiğini bildirdi.

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, bu açıklamasında birçok kesimin katkıdan yoksun bırakılmasını anlamanın mümkün olmadığını kaydetti.

Tufan Erhürman, ilgili tüzüğe gelen tepkiler çerçevesinde bazı düzeltmelerin yapılmasının gündeme gelebileceğini ifade etti ve “bu tip düzeltmelerle dahi sosyal adalet ilkesi üzerine oturtulması mümkün değildir. Üzgünüm...” dedi.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımı:

“Bir hukuki metin bir gerekçe üzerinden şekillendirilir. İstihdamın desteklenmesi ile ilgili tüzüğün genel gerekçesi de hükumetin toplum sağlığını koruma amacıyla verdiği kapatma kararından doğal olarak olumsuz etkilenen tüm kesimlerin bütçe olanakları çerçevesinde mümkün olan katkıyla desteklenmesi olmalıdır. Oysa, tüzüğe baktığımızda, burada saymakta zorlanacağımız kadar çok kesimin bu desteğin kapsamı dışında bırakıldığı görülmektedir. Üstelik bu kesimlerin kapsam dışında bırakılmasının gerekçesini de anlamak mümkün değildir. Herhalde kapsam dışı kesimlerin hepsinin kapatmadan olumsuz etkilenmeyenler ya da olumsuz etkilense dahi "idare edebileceği düşünülenler" olduğu söylenemez! Şimdi, bu süreç içerisinde hep olduğu gibi, gelen tepkiler çerçevesinde bazı "düzeltmeler"in yapılması gündeme gelebilir. Ama maalesef sağlam bir gerekçe ve mantık çerçevesinde hazırlanmamış bu metnin bu  tip düzeltmelerle dahi sosyal adalet ilkesi üzerine oturtulması mümkün değildir. Üzgünüm..."