Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, özel sektör çalışanlarının özellikle de içinde olduğumuz dönemde çok daha büyük sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti ve “onların sesleri kolay kolay duyulmuyor. Mikrofona yakın değiller!” diye konuştu.

Halihazırda işsiz kalmış olanların bin 500 TL aldıklarını, ağustos ayından sonra da bir şey alamayacaklarını, çalışanların büyük çoğunluğunun sadece bir kez bin 500 TL aldıklarını, başka da alamayacaklarını kaydeden Erhürman, Sigorta prim desteğinden de işverenleri Ocak 2020'ye kadar kamuya borçlarını ödeyebildiyse yararlanabilecekler. Ödeyemediyse, işverenin yapamadığının bedelini işçiler ödeyecekler. "İkinci Toplumsal Dayanışma Paketi’nde” özel sektör çalışanlarıyla dayanışma bundan ibaret!!!” dedi.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Özel sektör çalışanları... Onların sesi kolay kolay duyulmuyor. Mikrofona yakın değiller! Gezdiğimiz yerlerde görüyoruz ve dinliyoruz. İşsiz kalanlar, maaşları düşenler, ödeneksiz izne çıkarılanlar, hiçbir hukuki işlem yapılmaksızın evlerinde işe çağrılmayı bekleyenler...

İkinci ekonomik pakette işsiz kalanlara Ağustos'tan itibaren eskisi gibi 2600 TL ödenek vereceğiz deniyor. Halihazırda işsiz kalmış olanlar 1500 TL alıyor ve Ağustos'tan sonra da bir şey alamayacaklar. Çalışmaya devam edenlerin çok büyük çoğunluğu bir kez 1500 TL katkı aldı, başka da alamayacak. Sigorta prim desteğinden de işverenleri Ocak 2020'ye kadar kamuya borçlarını ödeyebildiyse yararlanabilecekler. Ödeyemediyse, işverenin yapamadığının bedelini işçiler ödeyecekler. "İkinci Toplumsal Dayanışma Paketi"nde özel sektör çalışanlarıyla dayanışma bundan ibaret!!!”