Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada , Üst Komite’nin dün açıkladığı gerekçelere dikkat çekerek, “Mart ayı için aynı hata asla tekrarlanmamalı. Aşı, eksikliklerin giderilmesi ve organizasyon konusunda yeni hatalar yapma lüksü yok” dedi.

Erhürman paylaşımında;

“Bugün iki insanımızı daha covid-19 sebebiyle kaybettik. Yakınlarına sabır, hepimize başsağlığı dilerim.

Vaka sayısındaki azalma umut veriyor. Ancak dün açıklanan Üst Komite kararının gerekçesinde sözü edilen eksiklikler önemli. Gerekçedeki en dikkat çekici nokta, ülkemizde bulunan mutant virüsün Mart ayı içerisinde zirve yapmasının öngörülmesi. Bu elbette bir “öngörü” ama dikkate almak zorundayız!

Geçen yılın yaz aylarından itibaren de içinde bulunduğumuz dönem için uyarılar yapılmıştı. Ancak gerek hekimlerimizin ve hemşirelerimizin açıklamaları, gerekse Üst Komite’nin dün açıkladığı gerekçe, bütün uyarılarımıza karşın bu eksikliklerin giderilmediğini ortaya koydu. Mart ayı için aynı hata asla tekrarlanmamalı. Aşı, eksikliklerin giderilmesi ve organizasyon konusunda yeni hatalar yapma lüksü yok!!!” dedi.