CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, demokrasinin başlangıç noktasının, ülkenin sınırlı kaynaklarının nasıl kullanılacağı konusunda Meclis’e bilgi verilmesi olduğunu kaydetti. Erhürman, en azından “bu konuda yeterince bilgi verdik” tavrından vazgeçilmesini istedi, sorularına yeterince yanıt alamadıklarını dile getirdi. Sosyal sigorta primlerinin nasıl ödeneceği konusunda dahi bakanlar arasında görüş birliği olmadığını kaydeden Erhürman, bu dönemde işsiz kalan kişilere normal işsizlik ödeneğinden daha az para ödendiğini söyledi.

“ÇIKARDIĞINIZ YGK AĞUSTOS’TA SONA ERİYOR”
Erhürman sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geride bıraktığımız dönemde işsiz kalan insanlarla ilgili yapılan uygulama, 2600 TL civarı olan ödeneğin 1500 TL’ye düşürülmesi olmuştu. Şimdi sanki yeni bir şey söyleniyormuş gibi Ağustos’ta bunun eski haline döneceği söyleniyor. Zaten çıkardığınız Yasa Gücünde Kararname, Ağustos ayına kadar geçerliydi. Bu arada işsiz kalan yüzlerce insan, 2600 TL değil, 1500 TL alarak yaşamlarını sürdürdüler ve bu ödenek 4 ay süreyle kısıtlıydı. Yani durdurulan insanlar alacağı işsizlik ödeneğini 1500 TL olarak alacak ve bitecek. Bu insanlar aç kaldı.” 

“HASTANE KONUSUNDAKİ EKSİKLİKLERİN GİDERİLMEMİŞ OLDUĞUNU KABULLENİN”
“Neyin algısından bahsediyorsunuz? Esnafa ayda 2000 lira vereceğiz diyorsunuz, bunu da şarta bağlıyorsunuz. Ama algı güzel diyorsunuz. Pandemi hastanesi meselesinde de artık netleşmeniz gerekiyor. Sağlık Bakanı Pilli, 170 yataktan bahsediyor. Bu 170 yatağın nereden olduğunu da söylüyor. Bakan bu kürsüden defalarca ‘Bir hastaneye ihtiyacım var’ dedi. Bunu dedikten sonra hala ‘Sorun yok’ algısı yaratma çabanızı anlamıyorum. Hastane konusundaki eksikliğin hala giderilememiş olduğunu kabullenip 170 yataklı hastaneyi vurgulamaktan vazgeçin. Bunları tekrar tekrar duymayalım.” 

“ENDİŞE DUYUYORUM”
“Çifte test konusunda endişelerim var. Uzmanlar bunu değerlendirecektir. Ülkeye 12 insan geldi, bu insanların karantina takibi ve sonrasında yaşananlar ortadayken, havaalanında PCR örneklemi alınacak, bu laboratuvara gidecek, 5-6 saat sonra sonuç çıkacak ve bunu insanlara bildirip pozitif olanları karantinaya göndermeyi düşünmenizden ciddi endişe duyuyorum ama bu bilimin konusudur, uzman arkadaşlar konuşsun. Ev karantinasıyla ilgili geçmiş tecrübeleri biliyoruz. Bugüne kadar ekonomik paketle ilgili aldığımız hiçbir bilgi beni zerre tatmin etmedi.”